Lasten ja nuorten töiden galleria

Lasten ja nuorten ryhmätoiminnassa tekemää taidetta sekä ajatuksia vanhempien erosta

Vanhempien ero on yleensä raskas juttu koko perheelle. Tässä sinulle pari vinkkiä, joiden toivon auttavan sinua eron keskellä. Muista, että olet vahva ja selviät mistä vaan!

Olet varmaan kuullut tämän monta kertaa ja ehkä pidät juttua kliseisenä, mutta muista: vanhempien ero ei ole sinun syysi. Vaikka tuntisitkin nyt toisin, ero ei ole koskaan lapsen syy ja päätökset sekä teot ovat aina vanhempien vastuulla.

Erossa pahimpia asioita voivat olla välikäteen joutuminen ja vanhempien huonot välit ylipäätään. On tärkeää, että kaikilla olisi joku ystävä tai luotettava aikuinen, jolle voi puhua ja kertoa tunteista rehellisesti. Itkeminen ja huonot fiilikset eivät ole väärin, päinvastoin. Niin kuin sanotaan, jokainen kyynel tekee vahvemmaksi.

Olisi myös hyvä, jos mahdollista, että juttelisit eroon liittyvistä asioista molempien vanhempien kanssa. Mutta vasta kuitenkin sitten, kun aika on sopiva. Monissa tilanteissa, varsinkin, jos erosta ei ole kulunut paljon aikaa, vanhemmat saattavat syytellä toisiaan ja pahentaa tilannetta entisestään. Usein esimerkiksi myös kuraattorilta tai psykologilta avun hakeminen voi olla järkevää, varsinkin jos tilanne ahdistaa ja tunnet olosi epämukavaksi.

Tärkeää on muistaa, että et ole yksin. Tilanteessasi olevia nuoria on todella paljon ja kaikki tulee kyllä järjestymään. Vaikka nyt tuntuisi vaikealta, eron myötä elämääsi saattaa tulla myös paljon hyviä asioita, esim. uusia ihmissuhteita.

Lue lisää lasten eroryhmästä ja nuorten erotyöpajasta linkeistä.

Haku