Mistä apua?

Usein vanhempien ero herättää kysymyksiä, ajatuksia ja erilaisia tunteita lapsissa ja nuorissa. Eroon liittyvistä asioista voit jutella vanhempien, kavereiden tai muiden sinulle tärkeiden ihmisten kanssa.

Lasten lainaus: Se aina auttaa, kun vanhempi silittää mua ja sanoo, että kaikki järjestyy. 

Juttelin erosta mun kaverin kanssa, jonka vanhemmat on myös eronneet.

Joskus voi tuntua siltä, että haluaisi jutella jonkun ulkopuolisen kanssa. Se voi olla opettaja, koulururaattori- tai psykologi.

Olisi hyvä, jos vanhempien erosta voisi puhua jonkun ulkopuolisen kanssa. Vaikka joku sellainen ihminen, joka tietää jotain eroista. Sellaista tukea olisin kaivannut.

Oli tosi hyvä , että opettaja tiesi mitä meillä on meneillään, kun mua välillä itketti koulussa.

Oli hyvä kun sain kertoa kuraattorille vanhempien riitelystä. Se auttoi .

Lasten eroryhmissä ja nuorten erotyöpajoissa tapaat muita vanhempien eron kokeneita ja huomaat, ettet ole yksin. Voit myös omalla kokemuksellasi auttaa muita.

Ryhmässä muut ymmärsi mistä mä puhun.

100 asiaa erosta, on nuorten vastauksia nuorten esittämiin eroon liittyviin kysymyksiin ja niitä voit käydä lukemassa täältä.

Erovaikuttajat ovat nuoria, ketkä ovat kokeneet vanhempien eron. Onko sinulla joku kysymys vanhempien erosta mihin haluaisit saada vastauksen toiselta nuorelta?

Erovaikuttaja nuorille voi laittaa kysymyksiä myös instassa @samankokenuttajuaa

Lastenvalvoja auttaa vanhempiasi sopimaan sinun arkesi asioista eron jälkeen. Lastenvalvojan tehtävänä on selvittää myös sinun mielipiteesi asioista.

Käytiin vanhempien kanssa yhdessä juttelemassa perheneuvolassa siitä miltä tuntuu asua kahdessa kodissa.

Erossa vanhempia ja lapsia voi auttaa monet eri ammattilaiset. Apua saa kunnan palveluista, mutta myös järjestöt, seurakunnat ja muut yksityiset toimijat tarjoavat tukea erotilanteessa. Ero palveluja ja tietoa erosta on koottu Apua eroon -sivuille.

Haku