Kirja-arvostelut

Avioerotus, 1997, Babette Cole (suom. Sinikka Sajama)

Kirjan päähenkilöinä toimiva sisarukset Paulus ja Iines, joilla on vaikeat vanhemmat. Kekseliäät sisarukset päättävät järjestää vanhemmille avioerotuksen tuodakseen rauhan perheeseen. Ratkaisu löytyy kahdesta talosta, joita yhdistää salainen tunneli, ja jossa kaikkea tarpeellista on kaksi kappalein.

Kirja kuvaa lämpimästi ja humoristisesti vanhempien riitelyä ja lasten syyllisyyden tunteita. Kirjassa lapset ovat aktiivisia toimijoita ja mahdollistavat kaikille onnellisemman elämän kahden kodin ratkaisullaan.

Rakkausliima, 2009, Kes Gray (kuvittanut Lee Wildish, suom. Terhi Raumonen)

Kirjan päähenkilönä on pieni poika, joka etsii rakkausliimaa korjatakseen vanhempien rikki menneen avioliiton. Rakkausliimaa ei löydy, mutta poika saa lohdutusta ja toivoa siihen, että vanhemmat yhä rakastavat häntä ja erosta selvitä, kun sen hyväksyy.

Runomittaan kirjoitettu kirja sopii hyvin pienille ja vähän isommillekin lapsille vanhempien eron käsittelyyn. Kirjassa käydään läpi monenlaisia tunteita mitä ero lapsessa voi herättää, ja auttaa lapsia hyväksymään eron osaksi omaa elämäänsä. Kirja vahvistaa lapsille ajatusta siitä, että ero ei ole lapsen syytä, ja että erosta huolimatta vanhemmat rakastavat häntä.

Kahden kodin välillä

Suunnattu: 8-12 vuotiaille (myös nuoremmille)

Teema: kahden kodin välillä vaihtelu, uudet perheenjäsenet, muuttaminen

Kirja kertoo Andy nimisen tytön näkökulmasta kahden kodin välillä vaihtelusta ja uusista perheenjäsenistä. Luin itse tämän kirjan vanhempieni erottua ja se auttoi minua paljon.

Arvostelijana tyttö 17v.

Ehdota kirjaa arvosteltavaksi

Haku