Eropodissa asiaa lasten ja nuorten näkökulmasta

Tiedote | 11.11.2020

Ero parisuhteesta tuo mukanaan monenlaisia asioita ja tunteita. Eron läpikäyminen on tärkeää, erityisesti silloin jos perheessä on lapsia. Vuosia sitten eronneet äidit Aina ja Iina pohtivat avioeroa ja sen jälkeistä elämää eri näkökulmista Eropodi nimisessä podcastissa. Eropodi antaa vertaistukea ja auttaa ihmisiä, jotka käyvät läpi eroprosessia tai harkitsevat eroa.

Kasperin lasten ja nuorten eroauttamisen asiantuntija Salla Frisk on vieraana Eropodin jaksossa, jossa keskustellaan eroista lasten ja nuorten näkökulmasta. Miten lapset ja nuoret kokevat vanhempien eron ? Millaisia terveisiä heillä on vanhemmille hyvää eroon? Podissa käydään läpi vanhempien eron kokeneen Jennyn erotarinaa. Tässä ote Jennyn kirjeestä, käy kuuntelemassa koko tarina ja siihen liittyvä keskustelu Ero lapsen ja nuoren näkökulmasta -jaksossa esim. Spotifyssa tai Radio playssa.

”Erossa ärsyttävintä on ollut, jos toinen vanhempi on puhunut pahaa toisesta, enkä ole uskaltanut puolustaa toista vanhempaa. En ole uskaltanut sanoa, että lopettakaa tällainen touhu, koska silloin ajattelin etten olisi ollut hyvä lapsi. Eikä mielestäni lasta saa aivopestä ajattelemaan, että toinen vanhempi on “huonompi”, sillä eihän se ole reilua. Myöskään nuori lapsi ei voi toimia vanhemman terapeuttina. Myös tavaroiden kuskaaminen kotien välillä on ärsyttävää tänäkin päivänä.”
-Jenny

Haku