Gradukahvit -Tutkittua tietoa lastensuojelusta

Tapahtuma |

Lastensuojelun asiakasvanhempien kokemuksista on vähän tutkittua tietoa. Nyt sitä saadaan lisää kolmen maisteritutkielman verran. Tutkielmien aineistot on kerätty Tienviittoja lastensuojeluun -lastensuojelun asiakasvanhemmille tehdystä kyselystämme. Esittelemme tutkielmat Gradukahveilla kolmena iltapäivänä klo 14-15.15.

Gradukahveilla kuulet lyhyen tutkielman esittelyn jälkeen sen tekijän ja asiantuntijamme ajatustenvaihtoa tutkimuksen kytkeytymisestä lastensuojelun arkeen ja eettiseen pohdintaan.

Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua vaan voit tulla mukaan alla olevilla linkeillä.

13.10 Ella Wallin, Helsingin yliopisto: Vanhempien näkemyksiä inhimillisestä ammatillisuudesta lastensuojelun sosiaalityössä

Ella Wallin tarkasteli tutkielmassaan lastensuojelun asiakasvanhempien kuvauksia inhimillisen ammatillisuuden rakentumisesta sosiaalityöntekijän ja asiakkaan välisessä suhteessa. Tutkielmassa tuodaan esille vanhempien mielestä olennaisimmat tekijät toimivan yhteistyösuhteen kannalta, esimerkkinä työntekijän pyrkimys ymmärtää asiakkaan toiminnan logiikkaa ja identiteettiä. Vanhempien on helpompi hyväksyä työntekijän eriävät mielipiteet, jos he kokevat tulleensa aidosti ymmärretyiksi. Huonot kokemukset ja epäkunnioittava kohtaaminen vaikuttavat vanhemman kokemaan luottamukseen ja asenteeseen koko sosiaalihuollon instituutiota kohtaan.

Tule kuulemaan inhimillisen ammatillisuuden rakentumisesta to 13.10 klo 14-15.15:

Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

9.11. Ida Rantala, Helsingin yliopisto:

Ida Rantala tarttui tärkeään ja vanhempia paljon puhuttavaan aiheeseen lastensuojelun asiakkuuteen liitetystä häpeän tunteesta. Lastensuojelun asiakkuus osuu herkkään kohtaan vanhemman identiteetissä ja voi aiheuttaa häpeän tunnetta. Häpeä nousee myös yleisestä asenteesta tuen tarvetta kohtaan. Gradussa tuodaan esille, mitä lastensa kautta lastensuojelun kohdanneet vanhemmat ajattelevat häpeästä ja keinoista sen vähentämiseen.

Tule kuulemaan vanhempien kokemuksista lastensuojeluun liittyvään häpeään ke 9.11 klo 14-15.15:

Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Kolmannen Gradukahvin aiheena on vanhempien osallisuuden kokemukset, ajankohta on vielä avoin.

Huomioithan, että aloitamme tasan klo 14, joten kannattaa tarkistaa yhteyksien pelaaminen ennen sitä. Ennen kuin painat ”Liity”, laita kamera ja mikki jo valmiiksi kiinni. Kahvittelun aikana voit laittaa chattiin kysymyksiä, joihin vastaamiseen on varattuna viimeiset 15 minuuttia.

Haku