Helsingissä käynnistyy lokakuussa lasten erovertaisryhmän ohjaajakoulutus

Tiedote | 8.6.2017

 
pallot

Lasten erovertaisryhmissä tuetaan lasta käsittelemään vanhempien eroa omista kysymyksistä käsin ja vertaisuutta hyödyntäen. Tunteiden löytäminen, sanoittaminen ja hyväksyminen on osa vertaisryhmän antia. Vertaisryhmä tarjoaa lapsille tilan ja paikan käsitellä vanhempien eroa ilman lojaliteettiristiriitaa ja tukee lasta hyväksymään vanhempien eron osaksi omaa elämäänsä.

Lasten vertaisryhmätoiminta sopii toteutettavaksi monenlaisissa eri organisaatioissa ja ohjaajakoulutukseen voivat osallistua perheiden kanssa työskentelevät ammattilaiset kunnissa, seurakunnissa ja järjestöissä. Koulutus koostuu ennakkotehtävästä, 2 1/2 lähiopetuspäivästä, omasta ryhmän ohjaamisesta sekä sitä tukevasta verkkotyöskentelystä.

Koulutuksessa käsitellään lapsen näkökulmaa vanhempien erossa, lasten erovertaisryhmän perusperiaatteita ja ohjaajan roolia, vanhemmuuden tukemista sekä käydään läpi 6 tapaamiskerran lastenryhmämalli ja siinä käytettävät työmenetelmät. Menetelmiä voi hyödyntää myös yksilötyössä lasten kanssa. Koulutuksen aikana ohjataan oma ryhmä yhdessä työparin kanssa.

Koulutuksen lähiopetuspäivät ovat 10.-11.10.2017 ja 30.1.2018.  Koulutuspaikkana toimii hotelli Arthur (Vuorikatu 19). Osallistumismaksu on 150€.

Katso tarkemmat tiedot koulutuksen esitteestä ja ilmoittaudu mukaan!

Lisätietoja: Salla Frisk, p. 0503519593, salla.frisk@suomenkasper.fi

 

 

Haku