Verkkoluento: ”Kokemusvanhempien osallisuus lastensuojelussa”

Tapahtuma | 21.4.2021 10:00 - 11:30

Osallistu mukaan verkkoluennolle 21.4.2021 klo 10-11.30.

Lastensuojelun tukeen tarttuminen on monelle korkea kynnys. Kynnystä voi korottaa pelko leimaantumisesta tai häpeä epäonnistumisesta omassa vanhemmuudessa. Vanhemmat lastensuojelussa kokevat jäävänsä yksin. Etenkin huostaanotto ja lapsen sijoittaminen ovat tilanteita, joissa yksin jääminen ei ole pelkästään vanhemman tunne, vaan todellakin vanhemmat jäävät usein yksin ilman tukea. Vanhemmat usein kertovat, etteivät ole koskaan tavannut toista vanhempaa, joka on ajautunut samaan tilanteeseen.

Mitä jos niin ei olisi? Mitä jos lastensuojelun apuun tarttuvien vanhemmilla olisi kasvoja ja ääniä. Mitä jos asiakasperheiden moninaisuus näkyisi ja kuultaisiin erilaisia tarinoita? Mitä jos tarinat kertoisivat perheiden vaikeuksista, tukeen turvautumisesta ja tuen saamisesta? Mitä jos tarinoista välittyisi tunteita, jotka toisivat toivoa ja lohtua niille, jotka parhaillaan yrittävät sinnitellä tukalassa tilanteessa? Mitä jos näille vanhemmille olisi tarjolla olkapää ja tuki toisesta saman kokeneesta vanhemmasta? Mitä jos nämä tarinat, ajatukset ja tunteet voisivat olla oppina ammattilaisille ja päättäjille, kun pohditaan miten lastensuojelua tulisi kehittää entistä paremmaksi ja toimivammaksi? Mitä jos vanhemman ja ammattilaisten välillä olisi toivoa tuovia siltoja, yhteistyön rakentajia?

Osallistu mukaan verkkoluennolle 21.4.2021 klo 10-11.30. Luento on suunnattu lastensuojelun ammattilaisille. Verkkokoulutuksen alustana on TEAMS.

Ilmoittaudu verkkoluennolle 20.4.2021 mennessä

Haku