SOIHTU-valmennus

Kenelle?

SOIHTU-valmennus on tarkoitettu vanhemmille, joilla on omakohtainen käsitelty kokemus lastensuojelusta vanhempana ja halu toimia lastensuojelussa tukena ja toivon tuojana sitä tarvitseville toisille vanhemmille. Kokemusvanhemmat saavat valmennusta sekä tukihenkilöinä, että kokemusasiantuntijoina toimimiseen, mutta voivat jatkossa valita, toimivatko he molemmissa rooleissa vai vain toisessa.

Mitä valmennus pitää sisällään?

SOIHTU-valmennus toteutetaan kahden valmennuspäivän ja yhden intensiiviviikonlopun mittaisena. Lisäksi valmennukseen sisältyy kokemusasiantuntijana ja/tai tukihenkilönä toimimisen harjoittelua ohjatusti sekä henkilökohtaista ohjausta valmennusprosessin aikana. Valmennus sisältää mm. tutustumista lastensuojelun prosesseihin, tietoa traumaattisen ja kriisissä olevan ihmisen kohtaamisesta, oman tarinan ja taustan työstämistä, oman kokemustoimijuuden kehittämistä ja omien rajojen tunnistamista auttamistyössä. SOIHTU-valmennuksessa täyttyy Kokoa -koulutetut asiantuntijat Ry:n koulutussuositukset kokemusasiantuntijatoimintaan.

Miten valmennukseen pääsee mukaan?

Ennen valmennuksen alkamista keskustelemme kaikkien valmennukseen mukaan haluavien kanssa. Keskustelussa on mahdollista pohtia omia valmiuksia valmennukseen lähtemiseen ja kokemusvanhempana toimimiseen sekä kysyä tarkemmin valmennuksen sisällöstä. Pohdimme myös, mitkä mahdollisuudet valmennettavalla on käytännössä toimia tukihenkilön tai kokemusasiantuntijan tehtävässä.

Missä valmennetut tukihenkilöt ja kokemusasiantuntijat tulevat toimimaan?

Jokaisella valmennettavalla vanhemmalla tulee olla oma taustaorganisaatio, joka sitoutuu yhteistyöhön vanhemman kanssa ja valmennettujen vanhempien toimintaan mukaan ottamisen kehittämiseen omassa organisaatiossaan. Kokemusvanhemmat voivat ilmoittautua mukaan valmennukseen, vaikka heillä ei vielä olisi tiedossa olevaa taustaorganisaatiota itselleen. Yritämme löytää sellaisen jokaiselle! Kokemusvanhemmat hakevat mukaan tämän artikkelin yhteydessä olevalla lomakkeella.

Lastensuojelun ammattilaisille, jotka toimivat vanhempien taustaorganisaatioissa, järjestämme osana valmennusta ”OSALLISUUSKOUTSI-valmennuspäivän”. Osallisuuskoutsit ovat valmennettavien vanhempien yhteyshenkilöitä organisaatiossa ja toimivat vanhempien tukena. Osallisuuskoutsien valmennuksen tavoitteena on antaa tarvittavat tiedot kokemusasiantuntijuudesta, tukihenkilötyöstä sekä vinkkejä soihtuvanhemman tukemiseen. Lastensuojelun organisaatiot voivat ilmoittautua mukaan, vaikka heillä ei vielä olisi tiedossa kokemusvanhempaa valmennukseen lähetettäväksi. Yritämme löytää sellaisen jokaiselle! Organisaatiot voivat ilmoittautua mukaan suoraan yhteyshenkilöille. Yhteystiedot löytyy artikkelin lopusta.

SOIHTU-valmennus 2022.

Seuraava SOIHTU-valmennus alkaa maaliskuussa 2022. Hakuaika valmennuksesta alkaa 8.12.2021, lisätiedot ja hakulomake tulevat tälle sivustolle.

Lisätietoja:

Ulla Nissinen, Projektisuunnittelija, Vanhempien ääni lastensuojeluun -osallisuushanke Yhteys: 0503111779, ulla.nissinen@suomenkasper.fi

Päivikki Mysirlakis, asiantuntija
p. 050 4396639, paivikki.mysirlakis@suomenkasper.fi

Haku