Osallistu ”Toimiva käytäntö sijaishuollossa -KILPAILUUN!

Ajankohtaista | 15.2.2021

Sijaishuollon keskiössä ovat lapset ja nuoret, mutta sijaishuollon tavoitteena usein on koko perheen tilanteen kuntoutuminen. Edelleen liian moni vanhempi jää yksin ja liian moni perhe vaille tukea.

Sijaishuollon aikainen perhetyö, vanhempien tukeminen omissa haasteissaan ja perhesuhteiden ylläpitäminen luovat edellytykset perheen jälleenyhdistymiselle. Aina tavoite perheen jälleenyhdistymisestä ei ole lapsen edun mukainen, mutta sijaishuollon aikaisella perhetyöllä on muitakin lapsen edun mukaisia vaikutuksia. Lapsi tarvitsee hyviä ja kantavia perhesuhteita myös sijoituksen jälkeen. Sijaishuollon aikana lapsen on helpottavaa olla tietoinen, ettei vanhemmat ja muu perhe jää yksin ja että joku pitää myös heistä huolta.

VOIKUKKIA-toiminnan kokemus on, että tuettu vanhempi on yhteistyökykyisempi. Jokaisen perheen tilanne on erilainen, mutta yhdestä asiasta olemme samaa mieltä: vanhempien ja koko perheen tukeminen kannattaa aina!

Mikä kilpailu?

VOIKUKKIA-toiminta avaa kilpailun sijaishuollon aikaisten perhetyön, ja vanhempien tukemiseen liittyvien toimivien käytäntöjen metsästämiseksi. Kerro meille hyvä käytäntö, menetelmä tai toimintamalli, jolla teidän organisaatiossanne on saatu hyviä tuloksia sijaishuollon aikaisessa perhetyössä tai vanhempien tukemisessa.

Menetelmän ei tarvitse olla uusi innovaatio – tässä kilpailussa hyvä perustyö, joka huomioi koko perheen, on merkittävää! Se voi olla sijaishuollon aikaista perhetyötä eri muodoissaan, yksilötyöskentelyä vanhemman ja muiden perheenjäsenten kanssa, hyvää/vaikuttavaa palveluohjausta, kriisiapua huostaanoton hetkelle, ryhmätoimintamalli, tukihenkilötoiminta jne.

Säännöt:

  • Voit ilmoittaa kilpailuun oman organisaatiosi tai vihjata kilpailusta työryhmälle tai taholle, jonka tiedät työskentelevän koko perheen kanssa huostaanoton jälkeenkin.
  • Täytä ilmoittautumislomake kilpailuun, jossa kerrot työmenetelmästänne, vaikutuksista ja myös haasteista /onnistumisista.
  • Ilmoittautuminen kilpailuun 15.4. mennessä.
  • Tuomaristona kilpailussa toimii VOIKUKKIA-toiminnan kokemusasiantuntijoista koostuva Kehittäjävanhempien ryhmä sekä VOIKUKKIA-tiimi.
  • Parhaat toimivat käytännöt julkaistaan Kasper ry:n internetsivuilla.
  • Voittanut toimiva käytöntä esitellään 11.5. Kasper ry:n Perheet murroksessa webinaarissa.

Palkinto:

Kilpailun voittava työyhteisö/organisaatio palkitaan 15 henkilön VOIKUKKIA-ohjaajakoulutuksella!

Kilpailu alkaa nyt, ja on auki 15.4.2021 saakka. Osallistu ja tee toimiva käytöntö näkyväksi!

Ilmoittautuminen Toimiva käytäntö -kilpailuun

Haku