Pohjois-Savossa kukat kukkivat ja maisemasta tulee taidetta

Blogi | 25.6.2019

Vanhemman kuva: Mökkiranta

Vanhemman kuva: Kesämaisema

Pohjois-Savon lastensuojelun kehittämisyksikkö järjestää monipuolista tukea perheille ja kuntien työntekijöille ja toimii konsultaatioapuna erilaisissa lastensuojelutilanteissa.

Sijoitettujen ja huostaanotettujen lasten vanhempien tueksi järjestetään VOIKUKKIA- vertaistukiryhmiä, jatkoryhmiä, tukihenkilötoimintaa ja yhteisiä leiripäiviä. Leiripäiviä on kaksi: kevätleiripäivä sekä syksyllä Vertaisten lauantai, jossa on mukana myös lähiverkostosijaisvanhempia ja heille sijoitettuja lapsia.

Lisäksi alueella käytetään Perhehoitoliitossa kehitettyä Yhteysneuvottelu- mallia, sitä voidaan toteuttaa työparityönä lastensuojelun perhehoidon koordinaattorin ja VOIKUKKIA-vertaisohjaajan avulla, mikäli ristiriitatilanteen yhtenä osapuolena on sijoitetun lapsen vanhempi.

Pohjois-Savossa monet VOIKUKKIA- ryhmän käyneet vanhemmat ovat kouluttautuneet vertaisohjaajiksi ja tukihenkilöiksi ja näin yhä useampi vanhempi saa vertaistukea.Tällä hetkellä aktiivisesti toiminnassa mukana olevia vertaistukihenkilöitä on seitsemän.

Kokemusasiantuntijat ovat yhä useammin mukana kuntakäynneillä tapaamassa ammattilaisia, kertomassa omia kokemuksiaan tuen saamisen tärkeydestä ja siitä kuinka koko perhettä on tärkeä tukea kriisin keskellä. Lastensuojelun ammattilaisilta on saatu paljon hyvää palautetta yhteisestä työskentelystä, näkemyksien avartumisesta ja tietenkin kiitosta siitä, että vertaisohjaajat haluavat olla mukana kehittämässä palveluja ja tukemassa toisia, vielä omien raskaiden kokemustensa jälkeenkin.

Syksyllä alkaa jälleen uusi VOIKUKKIA- ryhmä ja myös VOIKUKKIA- jatkoryhmä. Klikkaamalla linkkiä saat lisätietoja. Jos vanhempi ei ole valmis ryhmään, on mahdollista saada tueksi tukihenkilö.

Tämän vuoden VOIKUKKIA- leiripäivässä syntyi siis hieno taidenäyttely. Kehykset tehtiin luonnonmateriaaleista ja niillä kehystettiin jokin luonnonnäkymä. Yhdessä kierrettiin kaikkien teoksien luona ja kuultiin taiteilijan ajatuksia taideteoksesta.

Ihana tapa päättää vuoden toiminta, suosittelemme lämpimästi muillekin <3

Vanhemman kuva: Kehykset

Vanhemman kuva: VOIKUKKIA- kranssi

Kaikki kuvat otti perhehoidon koordinaattori Tuija Anttila- Raitanen
Teksti Heidi Sundwall & Tuija Anttila- Raitanen


Haku