Puhutaan yhdessä erosta -viikonloppu kahden kulttuurin perheille

Tapahtuma |

Ero lapsiperheessä tuo aina muutoksia perheen arkeen ja lapsen elämään, sekä herättää heissä monenlaisia tunteita. Erot ja niiden vaikutukset lasten elämään ovat hyvin monenlaisia, mutta lasten eroryhmissä löytyy aina lapsia yhdistäviä asioita ja tunteita. Ryhmissä lapset pääsevät jakamaan kokemuksiaan ja ajatuksiaan toistensa kanssa, ja kuulemaan muiden lasten tarinoita. Vertaisuus auttaa huomaamaan, että ei ole yksin omien ajatusten kanssa, vaan muutkin ovat kokeneet jotain samaa. Ryhmissä puhutaan erosta, mutta pidetään myös hauskaa ja leikitään.

Kasperin lasten eroryhmiin on osallistunut paljon lapsia, joiden vanhemmat ovat eri kulttuureista. Haluamme nyt tarjota heille erityisen mahdollisuuden jakaa kokemuksiaan vertaisten kanssa myös tästä teemasta. Järjestämme yhdessä Familia ry:n kanssa “Puhutaan yhdessä erosta” -viikonlopun, jonka tavoitteena on auttaa lapsia käsittelemään vanhempien eroon liittyviä tunteita, tukea vanhempien kielten ja kulttuurien säilymistä lapsen elämässä sekä lisätä lasten ja vanhempien välistä puhetta erosta. Viikonloppu sisältää lasten ja vanhempien yhdessäoloa, sekä molemmille myös omaa tekemistä.

Viikonloppuun voi osallistua 5-12 vuotias lapsi tai lapset yhdessä vanhemman tai vanhempien kanssa. Osallistujilla tulee olla riittävä suomen kielen taito, apukielinä voidaan käyttää englantia ja espanjaa. Viikonloppu on maksuton ja molempina päivinä osallistujille tarjotaan lounas ja välipala. Tapaamme Kasperin tiloissa Helsingissä, Oltermannintie 8, lauantaina 25.3. ja sunnuntaina 26.3. klo 10-15. Olemme yhteydessä kaikkiin osallistujiin ennen tapaamisia. Ilmoittaudu mukaan 9.3. mennessä.

Lisätietoja voi kysyä: reetta.toivonen@suomenkasper.fi ja Tanja Del Angel tanja.delangel@familiary.fi

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Haku