Sosiaalineuvos Helena Hiila-O’Brien aloitti Kasperin puheenjohtajana

Tiedote | 4.1.2017

helena-hiila
Kasperin syyskokous valitsi marraskuun lopussa hallituksen puheenjohtajaksi vuosiksi 2017-2018 sosiaalineuvos Helena Hiila-O’Brienin, joka jäi eläkkeelle Väestöliiton toimitusjohtajan tehtävästä pari vuotta sitten. Nyt kun vuosi on vaihtunut ja puheenjohtajuus alkanut, Hiila-O’Brien kertoo olevansa otettu ja innoissaan uudesta luottamustehtävästään.

Miten päädyit Kasperin hallituksen puheenjohtajaksi? 

Minua pyydettiin hallituksen puheenjohtajaksi ja harkitsin asiaa aika tarkkaan ennen kuin suostuin. Kasper on pieni organisaatio, joka kuitenkin tekee suuriarvoista työtä kehittäessään menetelmiä ja työtapoja vanhemmuuden haasteisiin. Kasperissa ei pelätä vaikeitakaan aiheita kuten huostaanotettujen lasten vanhempien tukemista tai avioeroperheiden nuorten kohtaamista. 

Mietin  mitä annettavaa minulla on Kasperin kaltaiselle organisaatiolle. Olen ollut melkein kaksi vuotta eläkkeellä, mutta takana on 38 vuotta työtä sosiaali– ja terveyssektorilla ja  sosiaali– ja terveysalan järjestöissä, viimeksi Väestöliitossa. Haluan käyttää osaamistani ja olen oikeastaan aika innoissani siitä, että minua vielä pyydettiin näin tärkeään tehtävään.

Olen toiminut Kasperin toiminnanjohtajan mentorina noin vuoden verran SOSTE:n mentorointiohjelmassa. Tunnen siis jonkin verran Kasperia ikään kuin sisältä käsin. Tuskinpa ilman tuota kokemusta olisi nyt aloittamassa puheenjohtajana.

Mitä odotat seuraavalta kahdelta vuodelta? 

Odotan hyvää yhteistyötä muiden hallituksen jäsenten kanssa, jotta voimme yhdessä tukea Kasperin  johtoa ja henkilökuntaa. Lähitulevaisuuteen sisältyy paljon epävarmaa kuten SOTE- uudistus ja Sipilän hallituksen kärkihanke LAPE (Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma). Nämä voivat olla paitsi haasteita myös mahdollisuuksia Kasperille. Varmaan kaikissa sosiaali– ja terveysjärjestöissä mietitään myös rahapeliyhtiöiden fuusioitumisen seurauksia. Kasperin talous on lähes kokonaan STEA:n (entinen RAY) rahoituksen varassa ja jos voisimme laajentaa rahoituspohjaa, se toisi varmuutta tulevaisuuteen.

Mitkä ovat toiveesi Kasperin suhteen ja mihin haluat panostaa puheenjohtajuutesi aikana?

Toivon, että Kasperin tekemä tärkeä työ voi jatkua ja kehittyä. Uskon yhteistyöhön ja sitähän koko Kasperin toiminta on – asiantuntijoiden ja  asiakkaiden kumppanuutta. Tätä kannattaa myös viestinnässä korostaa. Olisiko myös järjestöjen välisen yhteistyön tiivistämisen aika, kuten strategiassa todetaan?

Puheenjohtajana haluan panostaa siihen, että uutta strategiaa aletaan toteuttaa käytännössä askel askeleelta. Haluan myös tukea toimivaa johtoa, mutta en aio sotkeutua käytännön johtamiseen organisaation sisällä.

Muut hallituksen jäsenet vuonna 2017 ovat Anna-Maija CastrénKirsi HatanpääAntero KupiainenPäivikki MysirlakisUlla SiimesMarja TurunenMinna Veistilä ja Liisa Välilä.

Haku