Sijoitettujen lasten vanhempien tukeminen

VOIKUKKIA-toiminnan tavoitteena on, että sijoitettujen lasten vanhemmat saavat tarvitsemansa tuen. Vahvistamme sijoitettujen lasten vanhempien hyvinvointia ja vanhemmuutta nostamalla vanhempien ääntä esille. Koulutamme ohjaajia, kehitämme vertaistoimintaa ja materiaaleja yhdessä vanhempien kanssa.

VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä

VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä on tarkoitettu vanhemmille, jotka ovat kokeneet lapsensa huostaanoton tai sijoituksen. Ryhmän tavoitteena on vanhemman oman elämän ja selviytymisen tukeminen ja vanhemmuuden vahvistuminen sekä sitä kautta myös lapsen ja koko perheen hyvinvoinnin lisääntyminen.

Ryhmä on suljettu eli osallistujat ovat samat läpi ryhmän. Tapaamiskerroilla käsitellään eri teemoja, mutta tilaa on myös ryhmän omille toiveille. VOIKUKKIA-ryhmässä voi puhua huostaanoton aiheuttamista tunteista ja saada niihin tukea muilta.

Miten ryhmään pääsee mukaan?

VOIKUKKIA-vertaistukiryhmiä järjestetään eri puolilla Suomea. VOIKUKKIA-toiminta kouluttaa ryhmänohjaajia. Emme järjestä ryhmiä. Tietoa alkavista ryhmistä kannattaa kysyä omalta sosiaalityöntekijältä. VOIKUKKIA-toiminnalle ilmoitetut ryhmät löydät täältä.

Lue lisää VOIKUKKIA-toiminnasta ja materiaaleistamme: www.voikukkia.fi

Haku