Tienviittoja lastensuojeluun!

Ajankohtaista | 4.6.2021

Lastensuojelun kehittämiskohteita on kartoitettu paljon, mutta millä päästään kohti lastensuojelua, joka vastaa perheiden tarpeisiin? Me uskomme, että lastensuojelun asiakkaina olevien lasten vanhemmilla on tähän paljon annettavaa!

Olemme kuulleet vanhempien monenlaisia kokemuksia vuosien aikana, mutta nyt haluamme kuulla entistä laajempaa joukkoa vanhempia ja nimenomaan ratkaisuja, tienviittoja kohti parempaa lastensuojelua. Auta meitä kertomalla omat näkemyksesi!

Tule luomaan yhdessä parempaa suuntaa lastensuojelulle!

Vastaa kyselyyn, tule avoimeen osallisuusiltaan työstämään aihetta yhdessä muiden vanhempien kanssa tai tee molemmat!

Työskentelyn pohjana on käytetty Lastensuojelun keskusliiton vuonna 2019 julkaisemassa ”Hyvää lastensuojelua,kiitos”-julkaisussa esittelemään teemoittelua kehittämisen kohteista. Julkaisu on maksutta ladattavissa netistä ja voit halutessa tutustua siihen ennen osallistumista.

Kerätyn aineiston pohjalta muodostamme kuvaa lastensuojelusta, joka vanhempien mielestä vastaisi perheiden tarpeisiin. Tuotos julkaistaan Kasper ry:n nettisivuilla syksyn 2021 aikana ja sitä nostetaan keskusteluun monien kanavien kautta. Aineistoa käytetään myös vanhempien äänen esiin nostamiseen VOIKUKKIA-toiminnan ja Vanhempien ääni lastensuojeluun-hankkeen toiminnassa, kuitenkin niin ettei yksittäinen vanhempi tai perhe ole niistä tunnistettavissa.

Kyselyyn vastaamiseen menee 10-20 min ja siihen pääset täältä: https://link.webropolsurveys.com/S/6150A214F8F66DF3

Osallisuusilta järjestetään 16.6.2021 kello 17.30-19.30 Zoom-alustalla. Voit osallistua nimimerkillä, mutta yhteisen keskustelun onnistumiseksi pidetään video päällä.

Ilmoittaudu Tienviittoja lastensuojeluun-iltaan

"*" näyttää pakolliset kentät

Valitse 3 teemaa, joiden työstäminen kiinnostaa sinua eniten.*
Työskentely illan aikana tapahtuu osittain pienryhmissä, jotka jaetaan valittujen teemojen perusteella.

Haku