VOIKUKKIA-toiminta on monessa mukana lastensuojelupäivillä!

Tapahtuma |

Ständi

Tervetuloa Kasper – Kasvatus- ja perheneuvonta ry:n ja VOIKUKKIA-toiminnan ständeille 20 ja 21.

Mitä haluaisit kysyä sijoitetun lapsen vanhemmalta? Tule kertomaan. Kysymyksen voi kirjoittaa paperille ja jättää niille varattuun laatikkoon. VOIKUKKIA-vanhempien vastauksia kuulet myöhemmin viestintäkanavistamme.

Jaossa VOIKUKKIA-esitteitä ja Tamperelaisten vapaahtoisten vanhempien ja ammattilaisten kuvaamia VOIKUKKIA-postikortteja. Näytillä myös muita uusia materiaaleja. Tule tutustumaan!

Alaseminaari: Ketään ei saa jättää yksin – Huostaanotettujen lasten vanhempien tukeminen

Alaseminaari 12 keskiviikkona 2.10.2019 klo 9-11.
Yhdessä tekemällä pääsee parhaiten eteenpäin. Voikukkia-verkostossa vertaisvanhemmat ja lastensuojelun ammattilaiset ovat kehittäneet erilaisia tukimuotoja huostaanotettujen lasten vanhemmille. Tule kuulemaan asiakkaiden ja ohjaajien kokemuksista, Voikukkia-ryhmämallista, tukihenkilötoiminnasta, Voikukkia-kahviloista, Pohjois-Savossa käytetystä yhteysneuvottelumallista ja Hämeenlinnan matalan kynnyksen toiminnasta ja Voikukkia–kahvilasta Vanajan avovankilassa.

Kokemuskirjasto

Kokemuskirjastossa on tänä vuonna mukana sijoitettujen lasten vanhempia. Kokemuskirjasto sijaitsee Tampere-talon toisessa kerroksessa, Puistolämpiö nimisessä tilassa. Tervetuloa keskustelemaan!

Talvipuutarhan taidenäyttely

Lastensuojelupäivien yhteydessä Tamperetalolla pidetään taidenäyttely lastensuojelun teemoista. Näyttelyssä esillä myös huostaanotettujen lasten vanhempien luomaa taidetta.

Näyttely kertoo siitä, miten taidelähtöiset menetelmät ja moniammatillinen yhteistyö tukevat kokonaispersoonan kehittymistä. 

Alaseminaari 18. Tunteet luovuuden lähteenä avaa näkymiä kulttuurikasvatukseen, lastenkulttuurikeskusten työhön sekä lastensuojeluun. Siinä tutustutaan Tampereen kaupungin moniammatilliseen yhteistyöhön, joka kannustaa ilmaisemaan tunteita, kehittämään omaa ilmaisua kehittämiseen sekä osallistumaan kotikaupungin kulttuuri- ja harrastustarjontaan. Lue lisää täältä. 

 

 

Haku