VOIKUKKIA-verkkovertaistukiryhmä syksyllä 2022

VOIKUKKIA-ryhmä | 20.12.2021

Seuraava VOIKUKKIA-verkkovertaisryhmä järjestetään 26.9.-14.12., ryhmä kokoontuu maanantaisin 17.30-19.30.

Ryhmä on tarkoitettu huostaanotettujen ja sijoitettujen lasten vanhemmille. Ryhmä ei sovellu akuutissa kriisissä olevalle vanhemmalle. Ryhmä ei ole terapiaryhmä, mutta siinä on terapeuttisia elementtejä.

Verkkoryhmä mahdollistaa osallistumisen asuinpaikasta riippumatta. Tarvitset osallistuaksesi kameralla varustetun tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen sekä kuulokkeet.

Ryhmä on luottamuksellinen ja voit osallistua nimettömänä. Tarvitsemme kuitenkin nimimerkin ja toimivan sähköpostiosoitteen ryhmään hakevilta. Tapaamisissa pidetään kamerat päällä.

Ryhmän tavoitteena on vanhemman oman elämän ja selviytymisen tukeminen ja vanhemmuuden vahvistuminen. Ryhmä tarjoaa vertaistuen lisäksi tietoa kriisistä prosessina sekä vanhemman että lapsen kannalta, vanhemmuudesta huostaanoton jälkeen ja lastensuojelusta. Tilaa on myös ryhmäläisiltä nouseville teemoille.

Ryhmä koostuu 8 teemallisesta tapaamisesta, jotka järjestetään videotapaamisina Zoom-alustalla. Ryhmä kokoontuu viikoittain Ryhmän ohjaavat koulutetut VOIKUKKIA-ohjaajat.

Ohjaajat tapaavat kaikki ryhmään hakeneet etänä etukäteen. Osallistujat ovat samat koko ryhmän ajan ja ryhmäläisten toivotaan sitoutuvan koko ryhmäprosessiin. Ryhmään mahtuu 6 vanhempaa ja se on osallistujille maksuton.

Lisätietoa ryhmämallista täältä

Ilmoittaudu 11.9.2022 mennessä.

Haku