Lasten eroryhmät

Hei, vanhempien eron kokenut lapsi!

Lasten eroryhmään osallistuvat sellaiset lapset, joiden vanhemmat ovat eronneet. Ryhmässä jutellaan niistä vanhempien eroon liittyvistä asioista, mistä lapset haluavat jutella. Tällaisia aiheita on ollut esim. kahdessa kodissa asuminen, vanhempien uudet kumppanit, vanhempien riitely ja erilaiset tunteet. Ryhmässä voit itse valita mitä haluat elämästäsi kertoa, eikä siellä ole pakko puhua.

Joskus lapsilla on mielessä ajatuksia, joista he eivät halua kertoa vanhemmille, koska eivät halua pahoittaa kenenkään mieltä. Ryhmässä voit jutella vanhempien erosta muiden lasten kanssa, joilla on samanlaisia kokemuksia. Lapset ovat opettaneet meille, että vanhempien eroon liittyy monenlaisia tunteita ja asioita. Kaikki niistä on yhtä oikeita ja tärkeitä.

Ryhmässä ei pelkästään jutella vanhempien erosta, vaan siellä kuunnellaan tarinoita, piirretään, leikitään ja syödään yhdessä välipalaa.

Siel ei oo mitään vaikeeta.

Ryhmässä käyminen helpotti mun oloa.

Siel on tosi kivaa.

Kuvassa lapset askartelevat.

Vanhemmille

Lasten eroryhmiä järjestetään 6-12 -vuotiaille lapsille säännöllisesti Helsingissä ja verkossa. Vanhempien erilleen muutosta on hyvä olla kulunut vähintään 4-6 kuukautta ennen ryhmään osallistumista, jotta lapselle on muodostunut käsitys eron jälkeisestä arjesta. Erosta voi olla kulunut myös useampia vuosia. Saman perheen sisarukset ovat useimmiten eri ryhmissä.

Ryhmä on maksuton ja ryhmässä tarjotaan osallistujille välipala. Ryhmäprosessiin kuuluu vanhempien ja ryhmään osallistuvan lapsen alku- ja lopputapaamiset. Lähtökohtaisesti toivomme molempien vanhempien osallistumista alku- ja lopputapaamisiin.

Tulevat ryhmät

Syksyn ryhmät:

7- 9 vuotiaiden ryhmä tiistaisin 13.9.- 25.10. (tauko syyslomaviikolla 18.10.) klo 17-19, Kasperin tiloissa, Oltermannintie 8, Käpylä, Helsinki Voit kysyä lisätietoa ryhmän toiselta ohjaajalta Reetta Toivoselta. p. 044 5797989 / reetta.toivonen@suomenkasper.fi

10 – 12 vuotiaiden ryhmä maanantaisin 24.10.- 28.11. klo 17-19, Kasperin tiloissa, Oltermannintie 8, Käpylä, Helsinki. Voit kysyä lisätietoa ryhmän toiselta ohjaajalta Salla Friskilta p. 050 3519 593/ salla.frisk@suomenkasper.fi

PUHUTAAN YHDESSÄ EROSTA! – lasten ja vanhempien yhteinen perheviikonloppu 14.-15.5.2022 klo 10-15, Arabian asukastalo Kääntöpaikassa (Intiankatu 1, Helsinki). 6-12 vuotiaille lapsille. Viikonlopun tavoitteena on auttaa lapsia käsittelemään vanhempien eroon liittyviä tunteita ja eron tuomia muutoksia arjessa sekä lisätä lapsen ja vanhemman välistä puhetta erosta. Viikonloppuun voi osallistua lapsi tai lapset yhdessä yhden tai molempien vanhempien kanssa. Voit kysyä lisätietoa ryhmän toiselta ohjaajalta Reetta Toivoselta. p. 044 5797989 / reetta.toivonen@suomenkasper.fi RYHMÄ TÄYNNÄ

LASTEN PÄIVÄLEIRI KESÄLLÄ 2022

Päiväleiri vanhempien eron kokeneille 7-12 vuotiaille lapsille Helsingissä. Leirillä käsittelemme vanhempien eroon liittyviä ajatuksia ja tunteita sekä pidämme yhdessä hauskaa! Leiri on maksuton ja lounas sisältyy leiriin, omat välipalat lapsille mukaan. Leiriä ohjaa Kasper ry:n asiantuntijat. Leiri järjestetään keskuskirjasto Oodissa maanataista perjantaihin 6.-10.6.2022. Leirin ohjattu toiminta on klo 10-14.30 välillä, mutta tarjoamme mahdollisuuden lastenhoitoon klo 8.30-16.30 välillä.

Lisätietoa leiristä toiselta leirin ohjaajalta Hanna Ristimäeltä, p. 050 570 4426/ hanna.ristimaki@suomenkasper.fi

LEIRI ON TÄYNNÄ

Kasper- päivä

Kaikki eroryhmän käyneet lapset kutsutaan 2 kertaa vuodessa viettämään Kasper-päivää. Kasper-päivässä kehitämme lasten eroryhmiä entistä paremmiksi, sekä tietysti leikimme, syömme hyvin ja pidämme hauskaa!

Seuraava Kasper -päivä pidetään 1.4.2022.

Haku