Lasten ja nuorten eroryhmät

Ilmoittautumiset lasten ja nuorten ryhmiin on koko ajan auki. Tarkat ajankohdat ja ilmoittautumislomakkeet löydät tapahtumakalenteristamme.

Mitä ryhmissä tehdään?

Lasten eroryhmät

Lasten eroryhmä sopii kaikille 7-12- vuotiaille lapsille, joiden vanhemmat ovat eronneet. Vanhempien erilleen muutosta on hyvä olla kulunut vähintään 4-6 kuukautta ennen ryhmään osallistumista, jotta lapselle on muodostunut käsitys eron jälkeisestä arjesta. Erosta voi olla kulunut myös useampia vuosia. Saman perheen sisarukset ovat useimmiten eri ryhmissä.

Vanhempien eron kokeneilla lapsilla on usein mielessä ajatuksia, joista he eivät halua kertoa vanhemmille, koska eivät halua pahoittaa kenenkään mieltä. Ryhmässä lapsi pääsee puhumaan toisten saman kokeneiden lasten kanssa. Ryhmässä jutellaan esimerkiksi kahdessa kodissa asumisesta, vanhempien uusista kumppaneista, vanhempien riitelystä ja erilaisista tunteista. Lapsi itse valitsee mitä haluaa elämästään kertoa, eikä siellä ole pakko puhua. Puhumisen lisäksi ryhmässä kuunnellaan tarinoita, piirretään, leikitään, syödään yhdessä välipalaa ja pidetään hauskaa.

Kaikki ryhmämme ovat maksuttomia ja niissä tarjotaan välipala. Ryhmäprosessiin kuuluu vanhempien ja ryhmään osallistuvan lapsen alku- ja lopputapaamiset, joihin lähtökohtaisesti toivomme molempien vanhempien osallistuvan. Alkutapaamisten tarkoituksena on tutustua lapseen ja kertoa lapselle ja vanhemmille lisää ryhmästä. Alkutapaaminen usein auttaa lasta, jos ryhmään tulo jännittää.

Lasten päiväleiri

Leirillä käsittelemme vanhempien eroon liittyviä ajatuksia ja tunteita, leikimme, ulkoilemme ja pidämme yhdessä hauskaa! Leirin teemat ovat samoja kuin lasten ryhmässä. Leiri on lapsille maksuton ja siellä tarjotaan lapsille lounas.

Jos sinulla on kysyttävää lasten ryhmistä tai päiväleiristä voit olla yhteydessä Reetta Toivoseen, reetta.toivonen@suomenkasper.fi / 0445797989

Nuorten erotyöpajat

Erotyöpajat on suunnattu 13-17-vuotiaille nuorille, joiden vanhemmat ovat eronneet, erosta voi olla kulunut lyhyempi tai pidempi aika. Tarjoamme erotyöpajaan osallistuville nuorille päivän aikana lounaan ja viikon aikana käymme yhdessä pelaamassa pakopeliä.

Erotyöpajassa jutellaan asioista, jotka juuri teidän ryhmää puhututtaa, esim. kahden kodin arki, riidat perheessä, uusperhekuviot ja myös ilon aiheet. Joskus vanhempien ero on voinut olla hyvä juttu, ja siitäkin voi puhua, miten kaikki on hyvin. Mietitään tapoja, joilla vanhempien eroon liittyviä asioita voi käsitellä ja autetaan omilla kokemuksilla myös muita. Nuoret saavat hyödyntää itselleen mieluisia tapoja ilmaista ajatuksiaan (musiikki, piirtäminen, valokuvaaminen, kirjoittaminen, sarjakuvat jne.). Lisäksi pidetään hauskaa yhdessä ja syödään hyvin 🙂

Työpajamalli on kehitetty yhdessä Yhden Vanhemman Perheiden Liiton Venyvä toiminnan kanssa.

Jos sinulla on kysyttävää nuorten työpajoihin liittyen voit olla yhteydessä Hanna Ristimäkeen p. 050 570 4426/ hanna.ristimaki@suomenkasper.fi

Työpajan käytyä nuori voi tulla mukaan Nuorten erovaikuttajien ryhmään.

Haku