Lasten eroryhmät

Hei, vanhempien eron kokenut lapsi!

Lasten eroryhmään osallistuvat sellaiset lapset, joiden vanhemmat ovat eronneet. Ryhmässä jutellaan niistä vanhempien eroon liittyvistä asioista, mistä lapset haluavat jutella. Tällaisia aiheita on ollut esim. kahdessa kodissa asuminen, vanhempien uudet kumppanit, vanhempien riitely ja erilaiset tunteet. Ryhmässä voit itse valita mitä haluat elämästäsi kertoa, eikä siellä ole pakko puhua.

Joskus lapsilla on mielessä ajatuksia, joista he eivät halua kertoa vanhemmille, koska eivät halua pahoittaa kenenkään mieltä. Ryhmässä voit jutella vanhempien erosta muiden lasten kanssa, joilla on samanlaisia kokemuksia. Lapset ovat opettaneet meille, että vanhempien eroon liittyy monenlaisia tunteita ja asioita. Kaikki niistä on yhtä oikeita ja tärkeitä.

Ryhmässä ei pelkästään jutella vanhempien erosta, vaan siellä kuunnellaan tarinoita, piirretään, leikitään ja syödään yhdessä välipalaa.

Siel ei oo mitään vaikeeta.

Ryhmässä käyminen helpotti mun oloa.

Siel on tosi kivaa.

Kuvassa lapset askartelevat.

Vanhemmille

Lasten eroryhmiä järjestetään 6-12 -vuotiaille lapsille säännöllisesti Helsingissä ja verkossa. Vanhempien erilleen muutosta on hyvä olla kulunut vähintään 4-6 kuukautta ennen ryhmään osallistumista, jotta lapselle on muodostunut käsitys eron jälkeisestä arjesta. Erosta voi olla kulunut myös useampia vuosia. Saman perheen sisarukset ovat useimmiten eri ryhmissä.

Ryhmä on maksuton ja ryhmässä tarjotaan osallistujille välipala. Ryhmäprosessiin kuuluu vanhempien ja ryhmään osallistuvan lapsen alku- ja lopputapaamiset. Lähtökohtaisesti toivomme molempien vanhempien osallistumista alku- ja lopputapaamisiin.

Tulevat ryhmät

9-11 vuotiaiden ryhmä tiistaisin 13.4.-18.5. klo 17-19, Itäkadun perhekeskus, Tallinnanaukio 1, Helsinki. Voit kysyä lisätietoa ryhmän toiselta ohjaajalta Hanna Ristimäeltä p. 050 5704426 / hanna.ristimaki@suomenkasper.fi RYHMÄ TÄYNNÄ

6-12 vuotiaiden lasten ja vanhempien yhteinen viikonloppu verkossa 22-23.5. klo 10-15 ja loppujuhlat keskiviikkona 26.5. klo 17. Ryhmässä käytetään zoom sovellusta. Lisätietoa ryhmästä löytyy täältä tai ryhmän toiselta ohjaajalta Reetta Toivoselta. RYHMÄ TÄYNNÄ, Voit kysyä peruutuspaikkoja suoraan Reetalta. p.0445797989 / reetta.toivonen@suomenkasper.fi

7-8 vuotiaiden ryhmä tiistaisin 31.8.-5.10. klo 17-19, Helsinki (paikka tarkentuu myöhemmin). Voit kysyä lisätietoa ryhmän toiselta ohjaajalta Reetta Toivoselta. p.0445797989 / reetta.toivonen@suomenkasper.fi

Kasper- päivä

Kaikki eroryhmän käyneet lapset kutsutaan 2 kertaa vuodessa viettämään Kasperpäivää. Kasperpäivässä kehitämme lasten eroryhmiä entistä paremmiksi, sekä tietysti leikimme, syömme hyvin ja pidämme hauskaa!

Seuraavaa Kasper päivää vietämme Helsingin Arabiassa, asukastalo Kääntöpaikassa 14.8.

Haku