Lasten ja nuorten eroryhmät

Kevään 2024 ryhmät:

8-11 vuotiaiden IHAN UUSPERHE! -ryhmä kokoontuu tiistaisin 5.3, 12.3, 19.3. ja 26.3 klo 17-19. Kyseessä on lasten vertaisryhmä, jossa käsitellään uusperheeseen liittyviä ajatuksia, muutoksia ja tunteita. Uusperheen aikuiset osallistuvat viimeiselle ryhmäkerralle 26.3. Ryhmä kokoontuu Kasperin tiloissa, Oltermannintie 8, Käpylä, Helsinki. Lisätietoa ryhmästä voit kysyä Hanna Ristimäeltä. p. 050 5704426/ hanna.ristimaki@suomenkasper.fi

7- 9 vuotiaiden ryhmä keskiviikkoisin 31.1.- 13.3 klo 17-19 (tauko hiihtolomaviikolla), Kasperin tiloissa, Oltermannintie 8, Käpylä, Helsinki. Lisätietoja ryhmästä voit kysyä Reetta Toivoselta p. 044 5797989/ reetta.toivonen@suomenkasper.fi Ryhmä täynnä, voit ilmoittautua jonoon.

10- 12 vuotiaiden ryhmä maanantaisin 8.4.-13.5. klo 17-19, Kasperin tiloissa, Oltermannintie 8, Käpylä, Helsinki. Lisätietoja ryhmästä voit kysyä Reetta Toivoselta p. 044 5797989/ reetta.toivonen@suomenkasper.fi

7-12 vuotiaiden päiväleiri 3-7.6. klo 9-16 (ohjattu toiminta klo 9.30-15) Keskustakirjasto Oodissa, Helsinki. Lisätietoja leiristä voit kysyä Reetta Toivoselta p. 044 5797989/ reetta.toivonen@suomenkasper.fi

13-17- vuotiaiden nuorten työpaja 10-14.6. klo 10-15, Keskustakirjasto Oodissa, Helsinki. Lisätietoa ryhmästä voit kysyä Hanna Ristimäeltä. p. 050 5704426/ hanna.ristimaki@suomenkasper.fi Työpaja järjestetään yhteistyössä Yhden Vanhemman Perheiden Liiton kanssa.

Kaikki ryhmät ovat osallistujille maksuttomia. Jos ylläolevat ryhmät eivät sovi teidän perheelle, voitte ottaa meihin yhteyttä ilmoittautumislomakkeella.

Syksyn 2024 ryhmät:

7- 9 vuotiaiden ryhmä maanantaisin 2.9.-7.10. klo 17-19, Kasperin tiloissa, Oltermannintie 8, Helsinki. Lisätietoja ryhmästä voit kysyä Salla Friskiltä p. 050 3519593, salla.frisk@suomenkasper.fi.
Ilmoittautuminen ryhmään aukeaa kevään aikana.

Mitä ryhmissä tehdään?

Lasten eroryhmät

Lasten eroryhmä sopii kaikille 7-12- vuotiaille lapsille, joiden vanhemmat ovat eronneet. Vanhempien erilleen muutosta on hyvä olla kulunut vähintään 4-6 kuukautta ennen ryhmään osallistumista, jotta lapselle on muodostunut käsitys eron jälkeisestä arjesta. Erosta voi olla kulunut myös useampia vuosia. Saman perheen sisarukset ovat useimmiten eri ryhmissä.

Vanhempien eron kokeneilla lapsilla on usein mielessä ajatuksia, joista he eivät halua kertoa vanhemmille, koska eivät halua pahoittaa kenenkään mieltä. Ryhmässä lapsi pääsee puhumaan toisten saman kokeneiden lasten kanssa. Ryhmässä jutellaan esimerkiksi kahdessa kodissa asumisesta, vanhempien uusista kumppaneista, vanhempien riitelystä ja erilaisista tunteista. Lapsi itse valitsee mitä haluaa elämästään kertoa, eikä siellä ole pakko puhua. Puhumisen lisäksi ryhmässä kuunnellaan tarinoita, piirretään, leikitään, syödään yhdessä välipalaa ja pidetään hauskaa.

Ryhmä on maksuton ja siellä tarjotaan välipala. Ryhmäprosessiin kuuluu vanhempien ja ryhmään osallistuvan lapsen alku- ja lopputapaamiset, joihin lähtökohtaisesti toivomme molempien vanhempien osallistuvan. Alkutapaamisten tarkoituksena on tutustua lapseen ja kertoa lapselle ja vanhemmille lisää ryhmästä. Alkutapaaminen usein auttaa lasta, jos ryhmään tulo jännittää.

Lasten päiväleiri

Leirillä käsittelemme vanhempien eroon liittyviä ajatuksia ja tunteita, leikimme, ulkoilemme ja pidämme yhdessä hauskaa! On tärkeää, että jokaisella leirille osallistuvalla lapsella on halu käsitellä vanhempien eroa. Leiri on maksuton ja sisältää lounaan. Lapset tuovat oman välipalan. Leiri toteutetaan Keskustakirjasto Oodin nuorisotilassa. Leirille ovat tervetulleita myös sisarukset.

Ilmoittautuminen viimeistään perjantaihin 30.4.2023 mennessä. Leirille mahtuu 12 lasta. Järjestämme infon leirille osallistuvien lasten vanhemmille tiistaina 21.5. klo 16-17, johon toivomme jokaisesta perheestä vähintään toisen vanhemman osallistuvan. Info järjestetään etäyhteyksin.

Nuorten erotyöpajat

Erotyöpajat on suunnattu 13-17-vuotiaille nuorille, joiden vanhemmat ovat eronneet, erosta voi olla kulunut lyhyempi tai pidempi aika. Tarjoamme erotyöpajaan osallistuville nuorille päivän aikana lounaan ja viikon aikana käymme yhdessä pelaamassa pakopeliä.

Erotyöpajassa jutellaan asioista, jotka juuri teidän ryhmää puhututtaa, esim. kahden kodin arki, riidat perheessä, uusperhekuviot ja myös ilon aiheet. Joskus vanhempien ero on voinut olla hyvä juttu, ja siitäkin voi puhua, miten kaikki on hyvin. Mietitään tapoja, joilla vanhempien eroon liittyviä asioita voi käsitellä ja autetaan omilla kokemuksilla myös muita. Nuoret saavat hyödyntää itselleen mieluisia tapoja ilmaista ajatuksiaan (musiikki, piirtäminen, valokuvaaminen, kirjoittaminen, sarjakuvat jne.). Lisäksi pidetään hauskaa yhdessä ja syödään hyvin 🙂

Työpajamalli on kehitetty yhdessä Yhden Vanhemman Perheiden Liiton Venyvä toiminnan kanssa.

Jos sinulla on kysyttävää nuorten työpajoihin liittyen voit olla yhteydessä Hanna Ristimäkeen p. 050 570 4426/ hanna.ristimaki@suomenkasper.fi

Työpajan käytyä nuori voi tulla mukaan Nuorten erovaikuttajien ryhmään.

Haku