Lasten eroryhmät

Hei, vanhempien eron kokenut lapsi!

Lasten eroryhmään osallistuvat sellaiset lapset, joiden vanhemmat ovat eronneet. Ryhmässä jutellaan niistä vanhempien eroon liittyvistä asioista, mistä lapset haluavat jutella. Tällaisia aiheita on ollut esim. kahdessa kodissa asuminen, vanhempien uudet kumppanit, vanhempien riitely ja erilaiset tunteet. Ryhmässä voit itse valita mitä haluat elämästäsi kertoa, eikä siellä ole pakko puhua.

Joskus lapsilla on mielessä ajatuksia, joista he eivät halua kertoa vanhemmille, koska eivät halua pahoittaa kenenkään mieltä. Ryhmässä voit jutella vanhempien erosta muiden lasten kanssa, joilla on samanlaisia kokemuksia. Lapset ovat opettaneet meille, että vanhempien eroon liittyy monenlaisia tunteita ja asioita. Kaikki niistä on yhtä oikeita ja tärkeitä.

Ryhmässä ei pelkästään jutella vanhempien erosta, vaan siellä kuunnellaan tarinoita, piirretään, leikitään ja syödään yhdessä välipalaa.

Siel ei oo mitään vaikeeta.

Ryhmässä käyminen helpotti mun oloa.

Siel on tosi kivaa.

Kuvassa lapset askartelevat.

Vanhemmille

Lasten eroryhmiä järjestetään 6-12 -vuotiaille lapsille säännöllisesti Helsingissä ja verkossa. Vanhempien erilleen muutosta on hyvä olla kulunut vähintään 4-6 kuukautta ennen ryhmään osallistumista, jotta lapselle on muodostunut käsitys eron jälkeisestä arjesta. Erosta voi olla kulunut myös useampia vuosia. Saman perheen sisarukset ovat useimmiten eri ryhmissä.

Ryhmä on maksuton ja ryhmässä tarjotaan osallistujille välipala. Ryhmäprosessiin kuuluu vanhempien ja ryhmään osallistuvan lapsen alku- ja lopputapaamiset, joihin lähtökohtaisesti toivomme molempien vanhempien osallistuvan. Alkutapaamisten tarkoituksena on tutustua lapseen ja kertoa lapselle ja vanhemmille lisää ryhmästä. Alkutapaaminen usein auttaa lasta, jos ryhmään tulo jännittää.

Kevään 2023 ryhmät:

7- 9 vuotiaiden ryhmä keskiviikkoisin 18.1.- 1.3. (tauko hiihtolomaviikolla 18.10.) klo 17-19, Kasperin tiloissa, Oltermannintie 8, Käpylä, Helsinki. Tämän ryhmän alkutapaamiset pidetään 4.1.2023 tai 11.1.2023. Alku tapaamiseen osallistuvat molemmat vanhemmat lapsen kanssa. RYHMÄ ON TÄYNNÄ! Voit kysyä lisätietoa ryhmän toiselta ohjaajalta Hanna Ristimäeltä. p. 050 570 4426 / hanna.ristimaki@suomenkasper.fi

10- 12 vuotiaiden ryhmä tiistaisin 28.2. – 4.4. klo 17-19, Kasperin tiloissa, Oltermannintie 8, Käpylä, Helsinki. Tämän ryhmän alkutapaamiset pidetään 7.2.2023 tai 14.2.2023. Alkutapaamiseen osallistuvat molemmat vanhemmat lapsen kanssa. Voit kysyä lisätietoa ryhmän toiselta ohjaajalta Reetta Toivoselta. p. 044 5797989 / reetta.toivonen@suomenkasper.fi

9-11 vuotiaiden ryhmä maanantaisin 17.4. – 29.5.2023 (tauko 1.5.) klo 17-19, Keskustakirjasto Oodin nuorisotilassa. Ryhmän alkutapaamiset pidetään Kasperin toimistolla Oltermannintie 8 maanantaina 3.4. ja keskiviikkona 12.4.2023. Alkutapaamiseen osallistuvat molemmat vanhemmat lapsen kanssa. Voit kysyä lisätietoa ryhmän toiselta ohjaajalta Salla Friskiltä. p. 050 351 9593 / salla.frisk@suomenkasper.fi

Kasper- päivä

Kaikki eroryhmän käyneet lapset kutsutaan 2-4 kertaa vuodessa viettämään Kasper-päivää. Kasper-päivässä kehitämme lasten eroryhmiä entistä paremmiksi, sekä tietysti leikimme, syömme hyvin ja pidämme hauskaa!

Seuraava Kasper -päivä pidetään loppukeväästä 2023.

Haku