Lasten ja nuorten eroryhmät

Syksyn 2023 ryhmät:

7- 9 vuotiaiden ryhmä maanantaisin 28.8.- 2.10. klo 17-19, Kasperin tiloissa, Oltermannintie 8, Käpylä, Helsinki. Lisätietoja ryhmästä voit kysyä ryhmän toiselta ohjaajalta Salla Friskiltä p. 050 351 9593/ salla.frisk@suomenkasper.fi
RYHMÄ TÄYNNÄ. VARASIJOILLE OTETAAN ILMOITTAUTUMISIA.

9 – 11 vuotiaiden ryhmä tiistaisin 24.10. – 28.11. klo 17-19, Kasperin tiloissa, Oltermannintie 8, Käpylä, Helsinki. Lisätietoa ryhmästä voit kysyä ryhmän toiselta ohjaajalta Hanna Ristimäeltä. p. 050 570 4426/ hanna.ristimaki@suomenkasper.fi RYHMÄ TÄYNNÄ. VARASIJOILLE OTETAAN ILMOITTAUTUMISIA.

1.-6. luokkalaisten syyslomaleiri maanantaista torstaihin 16.-19.10. ohjattua toiminta järjestetään klo 9.30-15.00 välisenä aikana, mutta lapsista huolehditaan klo 9.00-16.00 välillä, Kasperin tiloissa, Oltermannintie 8, Käpylä, Helsinki. Lisätietoa leiristä voit kysyä leirin ohjaajalta Hanna Ristimäeltä. p. 050 570 4426/ hanna.ristimaki@suomenkasper.fi

Isien ja nuorten ”Puhutaan yhdessä erosta” -päivä lauantaina 11.11. klo 11 -17 Kasperin tiloissa, osoitteessa Oltermannintie 8, Käpylä, Helsinki. Päivän tavoitteena on auttaa nuoria käsittelemään vanhempien eroon liittyviä tunteita sekä lisätä isien ja lasten välistä puhetta eroon liittyvistä tunteista ja asioista. Päivä on suunnattu 13-17 -vuotiaille nuorille yhdessä isän kanssa. Päivä on maksuton ja sisältää pizzalounaan.

Puhutaan yhdessä erosta -viikonloppu järjestetään 18.-19.11.2023 klo 10-15. Viikonloppuun osallistuu lapsi ja vanhempi/vanhemmat yhdessä ja se järjestetään etäyhteyksin. Lisätietoa viikonlopusta voit kysyä ryhmän toiselta ohjaajalta Reetta Toivoselta p. 0445797989/ reetta.toivonen@suomenkasper.fi

Seuraava nuorten työpaja pidetään kesällä 2024 ja ilmoitamme siitä tällä sivulla.

Kaikki ryhmät ovat osallistujille maksuttomia. Jos ylläolevat ryhmät eivät sovi teidän perheelle, voitte ottaa meihin yhteyttä alla olevalla ilmoittautumislomakkeella niin voimme varata lapsellenne paikan seuraaviin eroryhmiin.

Mitä ryhmissä tehdään?

Lasten eroryhmät

Lasten eroryhmä sopii kaikille 7-12- vuotiaille lapsille, joiden vanhemmat ovat eronneet. Vanhempien erilleen muutosta on hyvä olla kulunut vähintään 4-6 kuukautta ennen ryhmään osallistumista, jotta lapselle on muodostunut käsitys eron jälkeisestä arjesta. Erosta voi olla kulunut myös useampia vuosia. Saman perheen sisarukset ovat useimmiten eri ryhmissä.

Vanhempien eron kokeneilla lapsilla on usein mielessä ajatuksia, joista he eivät halua kertoa vanhemmille, koska eivät halua pahoittaa kenenkään mieltä. Ryhmässä lapsi pääsee puhumaan toisten saman kokeneiden lasten kanssa. Ryhmässä jutellaan esimerkiksi kahdessa kodissa asumisesta, vanhempien uusista kumppaneista, vanhempien riitelystä ja erilaisista tunteista. Lapsi itse valitsee mitä haluaa elämästään kertoa, eikä siellä ole pakko puhua. Puhumisen lisäksi ryhmässä kuunnellaan tarinoita, piirretään, leikitään, syödään yhdessä välipalaa ja pidetään hauskaa.

Ryhmä on maksuton ja siellä tarjotaan välipala. Ryhmäprosessiin kuuluu vanhempien ja ryhmään osallistuvan lapsen alku- ja lopputapaamiset, joihin lähtökohtaisesti toivomme molempien vanhempien osallistuvan. Alkutapaamisten tarkoituksena on tutustua lapseen ja kertoa lapselle ja vanhemmille lisää ryhmästä. Alkutapaaminen usein auttaa lasta, jos ryhmään tulo jännittää.

Lasten päiväleiri

Leirillä käsittelemme vanhempien eroon liittyviä ajatuksia ja tunteita sekä lasten oikeuksia ja pidämme yhdessä hauskaa! Leiri on maksuton ja sisältää lounaan. Lapset tuovat oman välipalan.

Järjestämme leirille osallistuville lapsille ja heidän vanhemmilleen yhteisen leiri-infon maanantaina 9.10.2023 klo 17-18 Kasperin toimistolla, osoitteessa Oltermannintie 8, 00620 Helsinki.

Ilmoittautuminen viimeistään perjantaihin 29.9.2023 mennessä, jolloin leirin toteutuminen varmistuu. Leiri toteutuu, mikäli leirille osallistuu vähintään kuusi lasta, enimmäismäärä 12 lasta.

Puhutaan yhdessä erosta viikonloppu etänä

Viikonlopun tavoitteena on auttaa lapsia käsittelemään vanhempien eroon liittyviä tunteita sekä lisätä lasten ja vanhempien välistä puhetta erosta. Viikonlopussa leikimme, askartelemme, luemme satuja ja pidämme hauskaa. Jokaiselle osallistujalle lähetetään oma tarvikepaketti. Viikonloppu toteutetaan etäyhteyksin Zoom- sovelluksella.

Viikonloppua ennen järjestämme alkutapaamisen, johon lähtökohtaisesti toivomme molempien vanhempien osallistuvan. Alkutapaamisten tarkoituksena on tutustua lapseen ja kertoa lapselle ja vanhemmille lisää ryhmästä. Siinä myös vanhemmat yhteisesti antavat lapselle luvan osallistua ryhmään ja puhua siellä itselleen tärkeistä asioista. Viikonloppuun voi osallistua vanhempi tai vanhemmat yhdessä lapsen kanssa. Ryhmään osallistuminen edellyttää, että perheellä on käytössä tietokone tai tabletti.

Nuorten erotyöpajat

Erotyöpajat on suunnattu 13-17-vuotiaille nuorille, joiden vanhemmat ovat eronneet, erosta voi olla kulunut lyhyempi tai pidempi aika.

Erotyöpajassa jutellaan asioista, jotka juuri teidän ryhmää puhututtaa, esim. kahden kodin arki, riidat perheessä, uusperhekuviot ja myös ilon aiheet. Joskus vanhempien ero on voinut olla hyvä juttu, ja siitäkin voi puhua, miten kaikki on hyvin. Mietitään tapoja, joilla vanhempien eroon liittyviä asioita voi käsitellä ja autetaan omilla kokemuksilla myös muita. Nuoret saavat hyödyntää itselleen mieluisia tapoja ilmaista ajatuksiaan (musiikki, piirtäminen, valokuvaaminen, kirjoittaminen, sarjakuvat jne.). Lisäksi pidetään hauskaa yhdessä ja syödään hyvin 🙂

Työpajamalli on kehitetty yhdessä Yhden Vanhemman Perheiden Liiton Venyvä toiminnan kanssa.

Jos sinulla on kysyttävää nuorten työpajoihin liittyen voit olla yhteydessä Hanna Ristimäkeen p. 050 570 4426/ hanna.ristimaki@suomenkasper.fi

Työpajan käytyä nuori voi tulla mukaan Nuorten erovaikuttajien ryhmään.

Haku