Lasten eroryhmät

Hei, vanhempien eron kokenut lapsi!

Lasten eroryhmään osallistuvat sellaiset lapset, joiden vanhemmat ovat eronneet. Ryhmässä jutellaan niistä vanhempien eroon liittyvistä asioista, mistä lapset haluavat jutella. Tällaisia aiheita on ollut esim. kahdessa kodissa asuminen, vanhempien uudet kumppanit, vanhempien riitely ja erilaiset tunteet. Ryhmässä voit itse valita mitä haluat elämästäsi kertoa, eikä siellä ole pakko puhua.

Joskus lapsilla on mielessä ajatuksia, joista he eivät halua kertoa vanhemmille, koska eivät halua pahoittaa kenenkään mieltä. Ryhmässä voit jutella vanhempien erosta muiden lasten kanssa, joilla on samanlaisia kokemuksia. Lapset ovat opettaneet meille, että vanhempien eroon liittyy monenlaisia tunteita ja asioita. Kaikki niistä on yhtä oikeita ja tärkeitä.

Ryhmässä ei pelkästään jutella vanhempien erosta, vaan siellä kuunnellaan tarinoita, piirretään, leikitään ja syödään yhdessä välipalaa.

Siel ei oo mitään vaikeeta.

Ryhmässä käyminen helpotti mun oloa.

Siel on tosi kivaa.

Kuvassa lapset askartelevat.

Vanhemmille

Lasten eroryhmiä järjestetään 7-12 -vuotiaille lapsille Helsingissä säännöllisesti. Vanhempien erilleen muutosta on hyvä olla kulunut vähintään 4-6 kuukautta ennen ryhmään osallistumista, jotta lapselle on muodostunut käsitys eron jälkeisestä arjesta. Erosta voi olla kulunut myös useampia vuosia. Saman perheen sisarukset ovat useimmiten eri ryhmissä.

Ryhmä on maksuton ja ryhmässä tarjotaan osallistujille välipala. Ryhmäprosessiin kuuluu vanhempien ja ryhmään osallistuvan lapsen alku- ja lopputapaamiset. Lähtökohtaisesti toivomme molempien vanhempien osallistumista alku- ja lopputapaamisiin.

Tulevat ryhmät

6-8 vuotiaiden verkkoryhmä (aikuinen mukana), tiistaisin 19.1.- 16.2. klo 17-18.15. Ryhmässä käytetään zooom sovellusta. . Voit kysyä lisätietoa ryhmän toiselta ohjaajalta Reetta Toivoselta p.0445797989 / reetta.toivonen@suomenkasper.fi RYHMÄ TÄYNNÄ.

7-8 vuotiaiden ryhmä tiistaisin 2.3. -13.4. (23.3. tauko) klo 17-19, Fredrikinkatu 29 Helsinki. Voit kysyä lisätietoa ryhmän toiselta ohjaajalta Salla Friskiltä p. 050 3519593 / salla.frisk@suomenkasper.fi

9-11 vuotiaiden ryhmä tiistaisin 13.4.-18.5. klo 17-19, Itäkadun perhekeskus, Tallinnanaukio 1, Helsinki. Voit kysyä lisätietoa ryhmän toiselta ohjaajalta Hanna Ristimäeltä p. 050 5704426 / hanna.ristimaki@suomenkasper.fi

Kasper- päivä

Kaikki eroryhmän käyneet lapset kutsutaan 2 kertaa vuodessa viettämään Kasperpäivää. Kasperpäivässä kehitämme lasten eroryhmiä entistä paremmiksi, sekä tietysti leikimme, syömme hyvin ja pidämme hauskaa!

Seuraavaa Kasper päivää vietämme heti kun korona tilanne taas sallii meidän kokoontua.

Haku