Vertaistuki vanhemmille ja läheisille

Kaikkien Kasperin järjestämien vertaistukiryhmien- ja tapaamisten tapahtumakohtaiset ilmoittautumiset sekä lisätiedot löytyvät tapahtumakalenterista. Kokemuskohtaamoiden paikat ja aikataulut löytyvät Kokemuskohtaamo-osiosta.

VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä

Huostaanoton jälkeenkin vanhemmuus VOI KUKKIA.

VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä on tarkoitettu sijoitettujen ja huostaanotettujen lasten vanhemmille. Ryhmämalli perustuu vertaistuen voimaan ja on kehitetty huostaanotettujen lasten vanhempien kokemusten käsittelyn tueksi.

VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä on suljettu ryhmä, jossa osallistujat pysyvät samana koko prosessin ajan. VOIKUKKIA-vertaistukiryhmään voi hakea jo huostaanoton alkuvaiheessa mutta ryhmä kokemuksesta voi olla kulunut myös jo vuosia. Ryhmässä on aina kaksi koulutettua VOIKUKKIA-ohjaajaa (ja vertaisohjaaja). VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä kokoontuu 8-10 kertaa 1,5-2 tunnin ajan.

Jokaiselle ryhmäkerralle on oma teemansa, jonka avulla vanhemman kokemusta käsitellään. Teemat kulkevat vanhemman kriisistä lapsen kriisiin ja siitä vanhemman ja lapsen muuttuneeseen suhteeseen. Ryhmäkeroilla käsitellään myös vanhemman ja lapsen välistä yhteydenpitoa sekä vanhemman suhdetta viranomaisiin ja lapsesta sijaishuollon toimesta huolta pitäviin aikuisiin. VOIKUKKIA-vertaistukiryhmässä tärkeässä osassa ovat vanhemman voimavarat, niiden tukeminen ja uusien löytäminen sekä tulevaisuuden näköalat.

VOIKUKKIA-vertaistukiryhmät ovat maksuttomia ja niitä järjestetään Kasperissa kahdesti vuodessa. Keväisin järjestettävä ryhmä on valtakunnallinen verkkoryhmä. Syksyisin VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä kokoontuu Kasperin tiloissa Helsingin Oulunkylässä. Kaikkien ryhmään ilmoittautuneiden kanssa pidetään alkutapaaminen, jossa Kasperin VOIKUKKIA-ohjaajat keskustelevat osallistujan kanssa VOIKUKKIA-vertaistukiryhmään osallistumisesta.

SEURAAVA VOIKUKKIA-VERTAISTUKIRYHMÄ ALKAA SYYSKUUSSA 2024, hae mukaan tapahtumakalenterin kautta.

Kysy lisää VOIKUKKIA-vertaistukiryhmistä/Nea Aarva, 044 345 0939, nea.aarva@suomenkasper.fi

VOIKUKKIA-kahvilat

VOIKUKKIA-kahvilat ovat vertaistuellisia avoimia ja rentoja tapaamispaikkoja huostaanotettujen lasten vanhemmille. Kahvilassa on aina paikalla Kasperin työntekijä, Helsingin kaupungin lastensuojelun työntekijä sekä VOIKUKKIA-vertaisohjaaja. Tarjolla on pientä purtavaa ja kahvia sekä teetä.

VOIKUKKIA-kahvilat ovat toimistollamme Helsingin Oulunkylässä.

Kysy lisää VOIKUKKIA-kahviloista/Päivikki Mysirlakis, 050 439 6639, paivikki.mysirlakis@suomenkasper.fi

Tietoa ja vertaistukea

Tietoa ja tukea vertaistukitapaamiset ovat tarkoitettu lastensuojelun asiakkaana olevien lasten vanhemmille. Tapaamiset toteutetaan pääsääntöisesti verkossa ilta-aikaan. Tapaamisissa vanhemmat saavat tietoa lapsen kasvuun ja kehitykseen sekä perhe-elämään liittyvistä haasteista sekä vertaistukea muilta vanhemmilta.

Syksyn 2024 Tietoa ja tukea vertaistukitapaamisissa teemoina on seksuaaliturvallisuus; murrosikäisen lapsen vanhemmuus, miten tukea ja kasvattaa lasta sekä miten suojata lasta, erityisesti kun lapsi ei asu kotona.

Tapaamiset toteutetaan kolmessa osassa verkon välityksellä. Voit halutessasi osallistua kaikkiin tai yksittäisiin tapaamisiin mutta illat ovat kuitenkin suunniteltu toisiaan täydentäväksi kokonaisuudeksi, joten parhaan hyödyn saat osallistumalla kaikkiin.

Luennoitsijat ovat oman alansa ammattilaisia, ja tilaisuudessa on varattu aikaa yhteiselle keskustelulle sekä kysymysten esittämiselle. Ilmoittautuminen avautuu kesällä ja tapahtuman tiedot täsmentyvät kevään aikana.

Kysy lisää Tietoa ja vertaistukea: Seksuaaliturvallisuus tapaamisista/Petri Segerholm, 050 374 3279, petri.segerholm@suomenkasper.fi

Verkkovertaistukitapaamiset

Verkkovertaistukitapaamiset ovat tarkoitettu lastensuojelun asiakasvanhemmille ja läheisille. Tapaamissa ei ole ennalta määriteltyä teemaa, vaan keskustelu on vapaata. Tapaamisia ohjaa Kasperin kouluttama kokemusasiantuntija yhdessä toisen kokemusasiantuntijan tai lastensuojelutiimin asiantuntijan kanssa.

Verkkovertaistukitapaamiset ovat matalankynnyksen tukea, joten ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Huomioithan kuitenkin, että ryhmään mahtuu kerrallaan vain 10 osallistujaa, joten saavuthan ajoissa linjoille. Toistaiseksi kaikki halukkaat ovat mahtuneet mukaan tapaamiseen. Verkkovertaistukitapaamiseen voit osallistua nimimerkillä mutta turvallisen tilan muodostumiseksi kamerat on oltava päällä koko tapaamisen ajan. Verkkovertaistukitapaamisten aikataulut löydät tapahtumakalenterista.

Kysy lisää verkkovertaistuesta/Petri Segerholm, 050 374 3279, petri.segerholm@suomenkasper.fi

Kokemuskohtaamot Vantaalla & Järvenpäässä

Askarruttaako lastensuojelu? Kaipaatko vertaistukea? Tervetuloa Kokemuskohtaamoon!
Kokemuskohtaamot on tarkoitettu lastensuojelun asiakasvanhemmille. Ne ovat avoimia kohtaamispaikkoja, jotka toimivat lastensuojelun avohuollon yhteydessä Järvenpäässä ja Vantaan Tikkurilassa.
Kohtaamossa voit huokaista, saada tietoa ja jakaa ajatuksia lastensuojelusta Kasperin työntekijöiden, kokemusasiantuntijoiden tai muiden vertaisten kanssa.

  • Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen Kokemuskohtaamo auki tiistaisin klo 9-15 (Vernissakatu 4, 2. krs, Vantaa)
  • Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen Kokemuskohtaamo auki torstaisin klo 9-15 (Pikku-Kartano, Pajalantie 35, käynti sisäpihalta, Järvenpää)

Kysy lisää Kokemuskohtaamoista ja/Piia Hiltunen, 044 901 8337, piia.hiltunen@suomenkasper.fi, Jonna Salonen, 044 901 8339, jonna.salonen@suomenkasper.fi Tutustu Kokemuskohtaamo-hankkeeseen!

Haku