Vanhempien tukihenkilötoiminta

Kasperin tukihenkilöt ovat SOIHTU- valmennuksen läpikäyneitä ja VOIKUKKIA-vertaisohjaajuuden kautta kokemusasiantuntijatoimintaan valmentautuneita lastensuojelun asiakasvanhempia.

Tukihenkilö voi auttaa vanhempaa missä tahansa lastensuojelun vaiheessa. Suurin tarve liittyy kuitenkin tavanomaisimmin kriisi- ja/ tai muutosvaiheisiin, lastensuojelun asiakkuuden tai sijoituksen alkamiseen tai lapsen/ nuoren haastavaan käytökseen.

Tukihenkilö toimii asiakasvanhemman rinnalla vertaisena. Hänen tukensa auttaa vähentämään lastensuojeluun liittyvää häpeää sekä yksin jäämisen kokemusta. Hän voi auttaa vanhempaa ymmärtämään lastensuojelussa tehtävää työtä sekä rakentaa yhteistä ymmärrystä asiakkaan ja sosiaalityöntekijän välille. Tukihenkilö voi myös tarvittaessa toimia tukena asiakkaan neuvotteluissa. Käytännössä on huomattu, että kun asiakas saa tarvitsemansa tuen sekä tietoa tukihenkilöltä, vähenevät yhteydenotot sosiaalityöntekijälle.

Etsitkö tukihenkilöä itsellesi? Ota ensin yhteyttä omaan sosiaalityöntekijääsi ja kerro tukihenkilötarpeestasi hänelle. Sosiaalityöntekijä pystyy auttamaan sinua tukihenkilön hakemisessa ja selvittämään hyvinvointialueen palkkionmaksukäytänteet. Voit myös hakea tukihenkilöä suoraan Kasperin tukihenkilöpankista.

Ammattilainen, etsitkö tukihenkilöä asiakasvanhemmalle? Selvitäthän oman hyvinvointialueesi tukihenkilönhakuun liittyvät käytännön asiat, kuten palkkiokäytänteet (KoKoan koulutus- ja palkkiosuositukset) ja otat meihin rohkeasti yhteyttä tukihenkilöpankin kautta!

Tukihenkilösuhde on aina määräaikainen ja tavoitteellinen. Tukisuhde alkaa yhteisellä tapaamisella, johon osallistuu tukihenkilön ja tuettavan lisäksi sosiaalityöntekijä ja/tai Kasperin asiantuntija. Tapaamisessa laaditaan tukihenkilösuhteesta sopimus, jossa sovitaan tapaamisten kesto ja määrä, muu yhteydenpito, palkkiot ja tavoitteet.

Kysy lisätietoja tukihenkilötoiminnasta/Päivikki Mysirlakis, 050 439 6639, paivikki.mysirlakis@suomenkasper.fi

Haku