Koulutukset

Lasten eroryhmien ohjaajakoulutukset

Lasten eroryhmissä vanhempien eron kokeneet lapset pääsevät käsittelemään vanhempien eroon liittyviä tunteita ja eron tuomia muutoksia muiden saman kokeneiden kanssa ammattilaisen ohjaamana. Lisätietoa lasten eroryhmästä ja sen vaikutuksista voit lukea täältä.

Lasten eroryhmien ohjaaja koulutus on tarkoitettu ammattilaisille, jotka työssään kohtaavat vanhempien eron kokeneita lapsia. Koulutus sopii heille, jotka haluavat käynnistää lasten eroryhmätoimintaa tai kaipaavat menetelmiä eron käsittelyyn lasten kanssa. Lasten eroryhmien ohjaajakoulutuksessa käydään läpi 6 tapaamiskerran ryhmämalli, jota on mahdollisuus soveltaa oman organisaation tarpeisiin. Koulutuksesta saa menetelmiä myös yksilötyöskentelyyn lasten kanssa.

Koulutus sisältää 2 lähiopetuspäivää ja yhden 2-3 tunnin pituisen lopputapaamisen n. 6kk lähiopetuspäivien jälkeen (yht.16t) sekä oman eroryhmän ohjaamisen.

Seuraava kaikille avoin ohjaajakoulutus järjestetään Helsingissä 30.-31.8.2023. Koulutus pidetään Kasperin toimistolla osoitteessa Oltermannintie 8. Koulutus on suunnattu sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan ammattilaisille, jotka haluavat käynnistää lasten erovertaisryhmätoimintaa tai kaipaavat menetelmiä eron käsittelyyn lasten kanssa. Osallistumismaksu on 160€/osallistuja (Kasper – Kasvatus- ja perheneuvonta ry:n jäsenille 125€).Ilmoittautumiset 16.8.2023 mennessä. Koulutuspaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lue lisää

Hyvin rakenetut koulutuspäivät. Sopivassa suhteessa tietoa, toimintaa, keskusteluja ja taukoja.

Materiaalipaketti oli todella kattava ja hyvä!

Nuorten erotyöpaja ohjaajakoulutukset

Nuorten erotyöpaja on tarkoitettu nuorille, joiden vanhemmat ovat eronneet. Erotyöpajassa nuoret ideoivat ja toteuttavat vanhempien eroon liittyen oman projektin. Lisätietoa nuorten erotyöpajoista ja sen vaikutuksista voit lukea täältä.

Nuorten erotyöpaja-ohjaajakoulutuksesta saat valmiudet ohjata nuorten erotyöpajaa ja se on tarkoitettu ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään vanhempien eron kokeneita nuoria. Koulutuksessa käydään läpi erilaisia menetelmiä eron käsittelyyn nuorten kanssa.

Koulutuksessa saat tarvittavat menetelmät, neuvot ja vinkit kuinka järjestää nuorten erotyöpaja livenä ja verkossa. Saat tietoa nuorten kokemuksista ja näkökulmasta vanhempien erossa. Opit käyttämään toiminnallisia ja osallistavia menetelmiä sekä kuulet kokemuksiamme ja nuorten palautteita työpajoista.

Nuorten työpajakoulutukset toteutetaan yhteistyössä Yhden Vanhemman Perheiden Liiton VeNyvä-toiminnan kanssa.

Parasta antia olivat yhdessä tehdyt harjoitukset!

Seuraava kaikille avoin ohjaajakoulutus järjestetään Zoomissa 5.-6-10.2023. Koulutuspäivien pituudet klo 9-15. Osallistumismaksu 120€/hlö sisältäen koulutusmateriaalit. Koulutuksessa saat tarvittavat menetelmät, neuvot ja vinkit kuinka järjestää nuorten erotyöpaja livenä ja verkossa. Saat tietoa nuorten kokemuksista ja näkökulmasta vanhempien erossa. Opit käyttämään toiminnallisia ja osallistavia menetelmiä sekä kuulet kokemuksiamme ja nuorten palautteita työpajoista.

Luennot ammattilaisille ja opiskelijoille

Pidämme luentoja, työpajoja ja ohjaajakoulutuksia myös tilauskoulutuksina. Sisällöt ja tavoitteet sovitaan aina yhdessä tilaajan kanssa heidän tarpeitaan vastaavaksi.

Koulutusaiheitamme on mm.
– Lasten ja nuorten tukeminen vanhempien erossa
– Lasten ja nuorten kokemukset, tunteet ja ajatukset liittyen vanhempien eroon
– Lasten ja nuorten osallisuus ja vertaisuus eroauttamisessa
– Vanhemmuuden tukeminen erotilanteessa

Koulutus antoi tilaa oivaltaa ja pohtia omia ajatuksia. Puhua niitä ääneen ja kuulla muiden ajatuksia ja kokemuksia. Siitä iso +

Mahtavat kouluttajat! Ihanan innostuneet ja motivoituneet!

Kiitos positiivisesta ja kokemusperäisestä otteesta. Tärkeä koulutus!

Mahdollisuuksien mukaan luennoillamme on mukana vanhempien eron kokeneita nuoria. Tutustu nuorten erovaikuttajien toimintaan täällä.

Voit myös tilata ohjaajakoulutuksen omalle työryhmällesi tai paikkakunnalle. Jos etsit kouluttajaa lasten ja nuorten eroauttamiseen liittyen, niin ota yhteyttä salla.frisk@suomenkasper.fi tai 050 3519593 . Suunnitellaan yhdessä teidän tarpeisiin sopiva koulutuskokonaisuus!

Haku