Koulutukset

Lasten eroryhmien ohjaajakoulutukset

Lasten eroryhmissä vanhempien eron kokeneet lapset pääsevät käsittelemään vanhempien eroon liittyviä tunteita ja eron tuomia muutoksia muiden saman kokeneiden kanssa ammattilaisen ohjaamana. Lisätietoa lasten eroryhmästä ja sen vaikutuksista voit lukea täältä.

Lasten eroryhmien ohjaaja koulutus on tarkoitettu ammattilaisille, jotka työssään kohtaavat vanhempien eron kokeneita lapsia. Koulutus sopii heille, jotka haluavat käynnistää lasten eroryhmätoimintaa tai kaipaavat menetelmiä eron käsittelyyn lasten kanssa. Lasten eroryhmien ohjaajakoulutuksessa käydään läpi 6 tapaamiskerran ryhmämalli, jota on mahdollisuus soveltaa oman organisaation tarpeisiin.

Tervetuloa mukaan Lasten eroryhmien ohjaajakoulutukseen Helsinkiin 24.-25.3.2022. Koulutuspäivät ovat 24.3. klo 9-16 ja 25.3. klo 9-15. ja syksyllä 3t tapaaminen. Osallistumismaksu on 150€. Koulutus järjestetään Sosten tiloissa Helsingin keskustassa, osoitteessa Yliopistonkatu 5, 6.krs. Ilmoittaudu mukaan!

Koulutus sisältää 2 lähiopetuspäivää ja yhden 2-3 tunnin pituisen lopputapaamisen n. 6kk lähiopetuspäivien jälkeen (yht.16t) sekä oman eroryhmän ohjaamisen. Voit myös tilata koulutuksen omalle työryhmällesi tai paikkakunnalle syksylle 2022.

Hyvin rakenetut koulutuspäivät. Sopivassa suhteessa tietoa, toimintaa, keskusteluja ja taukoja.

Materiaalipaketti oli todella kattava ja hyvä!

Nuorten erotyöpaja ohjaajakoulutukset

Nuorten erotyöpaja-ohjaajakoulutuksesta saat valmiudet ohjata nuorten erotyöpajaa ja se on tarkoitettu ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään vanhempien eron kokeneita nuoria.

Koulutuksessa käydään läpi erilaisia menetelmiä eron käsittelyyn nuorten kanssa.

Nuorten erotyöpaja on tarkoitettu nuorille, joiden vanhemmat ovat eronneet. Erotyöpajassa nuoret ideoivat ja toteuttavat vanhempien eroon liittyen oman projektin. Lisätietoa nuorten erotyöpajoista ja sen vaikutuksista voit lukea täältä.

Tervetuloa mukaan Kasperin ja Yhden Vanhemman Perheiden Liiton VeNyvä -toiminnan verkossa järjestettävään Nuorten erotyöpajojen ohjaajakoulutukseen. Koulutuspäivät ovat 10.-11.3.2022 Zoomissa. Koulutuspäivien pituudet klo 9-15. Osallistumismaksu 120€/hlö sisältäen koulutusmateriaalit. Ilmoittaudu mukaan!

Koulutuksessa saat tarvittavat menetelmät, neuvot ja vinkit kuinka järjestää nuorten erotyöpaja livenä ja verkossa. Saat tietoa nuorten kokemuksista ja näkökulmasta vanhempien erossa. Opit käyttämään toiminnallisia ja osallistavia menetelmiä sekä kuulet kokemuksiamme ja nuorten palautteita työpajoista. Opit toimimaan Zoomissa sekä käyttämään Flinga -sovellusta nuorten ryhmän kanssa.

Nuorten työpajakoulutukset toteutetaan yhteistyössä Yhden Vanhemman Perheiden Liiton VeNyvä-toiminnan kanssa.

Parasta antia olivat yhdessä tehdyt harjoitukset!

Luennot ammattilaisille ja opiskelijoille

Pidämme luentoja, työpajoja ja ohjaajakoulutuksia myös tilauskoulutuksina. Sisällöt ja tavoitteet sovitaan aina yhdessä tilaajan kanssa heidän tarpeitaan vastaavaksi.

Koulutusaiheitamme on mm.
– Lasten ja nuorten tukeminen vanhempien erossa
– Lasten ja nuorten kokemukset, tunteet ja ajatukset liittyen vanhempien eroon
– Lasten ja nuorten osallisuus ja vertaisuus eroauttamisessa
– Vanhemmuuden tukeminen erotilanteessa

Koulutus antoi tilaa oivaltaa ja pohtia omia ajatuksia. Puhua niitä ääneen ja kuulla muiden ajatuksia ja kokemuksia. Siitä iso +

Mahtavat kouluttajat! Ihanan innostuneet ja motivoituneet!

Kiitos positiivisesta ja kokemusperäisestä otteesta. Tärkeä koulutus!

Mahdollisuuksien mukaan luennoillamme on mukana vanhempien eron kokeneita nuoria. Tutustu nuorten erovaikuttajien toimintaan täällä.

Jos etsit kouluttajaa lasten ja nuorten eroauttamiseen liittyen, niin ota yhteyttä salla.frisk@suomenkasper.fi tai 050 3519593 . Suunnitellaan yhdessä teidän tarpeisiin sopiva koulutuskokonaisuus!

Lapsen mielipide on tärkeä -webinaari

Kartoitimme keväällä 2021 lastenvalvojien kokemuksia lapsen mielipiteen selvittämisestä. 15.9.2021 pidetyssä webinaarissa kävimme läpi kyselyn tuloksia ja jaoimme kyselystä esiin nousseita hyviä käytäntöjä. Webinaarissa esittelimme lastenvalvojien kokemuksia lapsen mielipiteen selvittämisestä, lasten tapaamisista sekä vanhempien tukemisesta. Lisäksi jaoimme lasten ja nuorten ajatuksia mielipiteen selvittämiseen liittyen.

Webinaarin materiaalit ja esittelyn kyselyn tuloksista löydät alta

Haku