Eroauttamisen koulutukset ammattilaisille

Koulutusten tarkat ajankohdat ja ilmoittautumisen löydät tapahtumakalenteristamme.

Lasten eroryhmien ohjaajakoulutukset

Lasten eroryhmissä vanhempien eron kokeneet lapset pääsevät käsittelemään vanhempien eroon liittyviä tunteita ja eron tuomia muutoksia muiden saman kokeneiden kanssa ammattilaisen ohjaamana. Lisätietoa lasten eroryhmästä ja sen vaikutuksista voit lukea täältä.

Kenelle: Koulutus on suunnattu sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan ammattilaisille, jotka haluavat käynnistää lasten erovertaisryhmätoimintaa tai kaipaavat menetelmiä eron käsittelyyn lasten kanssa. Esim. kuraattorit, perheneuvoloiden työntekijät, järjestöjen ja seurakuntien työntekijät.

Koulutuksen sisältö: Koulutuksessa käydään läpi 6 tapaamiskerran ryhmämalli, jota on mahdollisuus soveltaa oman organisaation tarpeisiin. Koulutuksesta saa menetelmiä myös yksilötyöskentelyyn lasten kanssa.

Koulutus sisältää 2 lähiopetuspäivää ja yhden kolmen tunnin jatkotapaamisen n. 1/2 vuotta ensimmäisten koulutuspäivien jälkeen. Jatkotapaamisella jaetaan kokemuksia ryhmien ohjaamisesta ja saadaan neuvoja ja tukea mahdollisesti ilmenneisiin haasteisiinryhmän ohjauksessa.

Hyvin rakennetut koulutuspäivät. Sopivassa suhteessa tietoa, toimintaa, keskusteluja ja taukoja.

Materiaalipaketti oli todella kattava ja hyvä!

Nuorten erotyöpaja ohjaajakoulutukset

Nuorten erotyöpaja on tarkoitettu nuorille, joiden vanhemmat ovat eronneet. Erotyöpajassa nuoret ideoivat ja toteuttavat vanhempien eroon liittyen oman projektin. Lisätietoa nuorten erotyöpajoista voit lukea täältä.

Kenelle: Ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään vanhempien eron kokeneita nuoria.

Koulutuksen sisältö: Koulutuksessa saat tarvittavat menetelmät, neuvot ja vinkit nuorten erotyöpajojen järjestämiseen livenä ja verkossa. Saat tietoa nuorten kokemuksista ja näkökulmasta vanhempien erossa. Koulutus sisältää 2 lähiopetuspäivää.

Nuorten erotyöpajakoulutukset toteutetaan yhteistyössä Yhden Vanhemman Perheiden Liiton kanssa.

Parasta antia olivat yhdessä tehdyt harjoitukset!

Asuminen eron jälkeen -koulutus

Koulutuksessa saat visuaalisen työkalun vanhempien kanssa keskusteluun eron jälkeisen asumisen vaihtoehdoista lapsen näkökulmasta. Helppokäyttöinen työkalu auttaa vanhempia hahmottamaan asumisen eri näkökulmia ja helpottaa yhteistä keskustelua. Asuminen eron jälkeen -työkalu kannustaa löytämään kullekin perheelle sopivimman vaihtoehdon asumiseen eron jälkeen.

Kenelle: Koulutus on suunnattu lastenvalvojille ja erotyöntekijöille.

Hinta: Pilottikoulutus on maksuton, ilmoittautuessasi sitoudut antamaan palautetta koulutuksesta ja työkalusta.

Saat työkalun postitse käyttöösi ennen koulutusta. Ilmoita postitusosoite ilmoittautumisen yhteydessä.

Tilauskoulutukset ammattilaisille ja opiskelijoille

Meiltä voit tilata erilaisia luentoja, työpajoja ja ohjaajakoulutuksia tilauskoulutuksina. Sisällöt ja tavoitteet sovitaan aina yhdessä tilaajan kanssa heidän tarpeitaan vastaavaksi. Meiltä voi myös tilata asiantuntijan puhumaan aiheista vanhemmille, esim. vanhempainiltoihin.

Koulutusaiheitamme on mm.
– Lasten ja nuorten tukeminen vanhempien erossa
– Lasten ja nuorten kokemukset, tunteet ja ajatukset liittyen vanhempien eroon
– Lasten ja nuorten osallisuus ja vertaisuus eroauttamisessa
– Vanhemmuuden tukeminen erotilanteessa

Koulutus antoi tilaa oivaltaa ja pohtia omia ajatuksia. Puhua niitä ääneen ja kuulla muiden ajatuksia ja kokemuksia. Siitä iso +

Mahtavat kouluttajat! Ihanan innostuneet ja motivoituneet!

Kiitos positiivisesta ja kokemusperäisestä otteesta. Tärkeä koulutus!

Mahdollisuuksien mukaan luennoillamme on mukana vanhempien eron kokeneita nuoria. Tutustu nuorten erovaikuttajien toimintaan täällä.

Voit myös tilata ohjaajakoulutuksen omalle työryhmällesi tai paikkakunnalle. Ota yhteyttä salla.frisk@suomenkasper.fi tai 050 3519593. Suunnitellaan yhdessä teidän tarpeisiin sopiva koulutuskokonaisuus!

Haku