Koulutukset

Lasten eroryhmien ohjaajakoulutukset

Tervetuloa mukaan seuraavaan Lasten eroryhmien ohjaajakoulutukseen Helsinkiin syksyllä 2021. Koulutuspäivät ovat 30.9. klo 9-16 ja 1.10. klo 9-15. ja keväällä 2022 3t tapaaminen. Koulutuspaikkana toimii Kasperin toimisto Kampissa, Malminrinne 1B, 00180 Helsinki. Osallistumismaksu on 150€ ja se sisältää koulutusmateriaalit sekä aamu- ja iltapäiväkahvit. Lounas on omakustanteinen. Ilmoittaudu mukaan! Huom! Koulutukseen on mahdollista osallistua myös etänä.

Lasten eroryhmissä vanhempien eron kokeneet lapset pääsevät käsittelemään vanhempien eroon liittyviä tunteita ja eron tuomia muutoksia muiden saman kokeneiden kanssa ammattilaisen ohjaamana. Lisätietoa lasten eroryhmästä ja sen vaikutuksista voit lukea täältä.

Lasten eroryhmien ohjaaja koulutus on tarkoitettu ammattilaisille, jotka työssään kohtaavat vanhempien eron kokeneita lapsia. Koulutus sopii heille, jotka haluavat käynnistää lasten eroryhmätoimintaa tai kaipaavat menetelmiä eron käsittelyyn lasten kanssa. Lasten eroryhmien ohjaajakoulutuksessa käydään läpi 6 tapaamiskerran ryhmämalli, jota on mahdollisuus soveltaa oman organisaation tarpeisiin.

Koulutus sisältää 2 lähiopetuspäivää ja yhden 2-3 tunnin pituisen lopputapaamisen n. 6kk lähiopetuspäivien jälkeen (yht.16t) sekä oman eroryhmän ohjaamisen. Voit myös tilata koulutuksen omalle työryhmällesi syksylle 2021.

Hyvin rakenetut koulutuspäivät. Sopivassa suhteessa tietoa, toimintaa, keskusteluja ja taukoja.

Materiaalipaketti oli todella kattava ja hyvä!

Lasten eroryhmä verkossa- ohjaajakoulutus

Koulutus järjestetään zoomissa 4.11. klo 9 -12

Koulutus on tarkoitettu lasteneroryhmäkoulutuksen käyneille, täydentämään osaamista myös verkossa ja koko perheen kanssa työskentelyyn. Koulutuksessa käydään läpi, miten järjestät lasten eroryhmän verkossa, sekä ”Puhutaan erosta yhdessä” perheryhmän verkossa. Osallistumismaksu on 50€, sisältäen pienen materiaalipaketin. Koulutukseen tarvitset mukaan eroryhmä ohjaajakoulutuksessa saadut erovertaiskortit, jos sinulla ei ole kortteja, voit tilata niitä täältä.

Koulutuksessa saat valmiudet ohjata ryhmää verkossa. Käymme läpi verkkotyöskentelyn periaatteita, erilaisia verkossa toimivia menetelmiä, sekä verkkotyöskentelyn haasteita ja riskejä.

Kokoonnumme ZOOM -työtilassa.

Ilmoittautuminen 24.10. mennessä täältä.

Lsätietoja koulutuksesta: reetta.toivonen@suomenkasper.fi, p. 0445797989

Nuorten erotyöpaja-ohjaajakoulutukset

Tervetuloa mukaan seuraavaan Nuorten erotyöpaja ohjaajakoulutukseen syksyllä 2021. Koulutuspäivät ovat 18.-19.11.2021 klo 9-15. Koulutus järjestetään etänä Zoomissa. Osallistumismaksu on 120€. Koulutuksessa saat tarvittavat menetelmät, neuvot ja vinkit kuinka järjestää nuorten erotyöpaja livenä ja verkossa. Ilmoittaudu mukaan!

Nuorten erotyöpaja on tarkoitettu nuorille, joiden vanhemmat ovat eronneet. Erotyöpajassa nuoret ideoivat ja toteuttavat vanhempien eroon liittyen oman projektin. Lisätietoa nuorten erotyöpajoista ja sen vaikutuksista voit lukea täältä.

Nuorten erotyöpaja-ohjaajakoulutuksesta saat valmiudet ohjata nuorten erotyöpajaa ja se on tarkoitettu ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään vanhempien eron kokeneita nuoria.

Koulutuksessa käydään läpi erilaisia menetelmiä eron käsittelyyn nuorten kanssa.

Koulutamme ohjaajia myös erotyöpajojen pitämiseen verkossa. Nuorten työpajakoulutukset toteutetaan yhteistyössä Yhden Vanhemman Perheiden Liiton VeNyvä-toiminnan kanssa.

Parasta antia olivat yhdessä tehdyt harjoitukset!

Luennot ammattilaisille ja opiskelijoille

Pidämme luentoja, työpajoja ja ohjaajakoulutuksia myös tilauskoulutuksina. Sisällöt ja tavoitteet sovitaan aina yhdessä tilaajan kanssa heidän tarpeitaan vastaavaksi.

Koulutusaiheitamme on mm.
– Lasten ja nuorten tukeminen vanhempien erossa
– Lasten ja nuorten kokemukset, tunteet ja ajatukset liittyen vanhempien eroon
– Lasten ja nuorten osallisuus ja vertaisuus eroauttamisessa
– Vanhemmuuden tukeminen erotilanteessa

Koulutus antoi tilaa oivaltaa ja pohtia omia ajatuksia. Puhua niitä ääneen ja kuulla muiden ajatuksia ja kokemuksia. Siitä iso +

Mahtavat kouluttajat! Ihanan innostuneet ja motivoituneet!

Kiitos positiivisesta ja kokemusperäisestä otteesta. Tärkeä koulutus!

Mahdollisuuksien mukaan luennoillamme on mukana vanhempien eron kokeneita nuoria. Tutustu nuorten erovaikuttajien toimintaan täällä.

Jos etsit kouluttajaa lasten ja nuorten eroauttamiseen liittyen, niin ota yhteyttä salla.frisk@suomenkasper.fi tai 050 3519593 . Suunnitellaan yhdessä teidän tarpeisiin sopiva koulutuskokonaisuus!

Lapsen mielipide on tärkeä -webinaari

Kartoitimme keväällä 2021 lastenvalvojien kokemuksia lapsen mielipiteen selvittämisestä. 15.9.2021 pidetyssä webinaarissa kävimme läpi kyselyn tuloksia ja jaoimme kyselystä esiin nousseita hyviä käytäntöjä. Webinaarissa esittelimme lastenvalvojien kokemuksia lapsen mielipiteen selvittämisestä, lasten tapaamisista sekä vanhempien tukemisesta. Lisäksi jaoimme lasten ja nuorten ajatuksia mielipiteen selvittämiseen liittyen.

Webinaarin materiaalit ja esittelyn kyselyn tuloksista löydät alta

Haku