Koulutukset ammattilaisille ja vanhemmille

VOIKUKKIA-ohjaajakoulutus

Huostaanotonkin jälkeen vanhemmuus VOI KUKKIA.

VOIKUKKIA-ohjaajakoulutus on tarkoitettu ammattilaisille ja lastensuojelun asiakasvanhemmille. Koulutus antaa pätevyyden toimia VOIKUKKIA-vertaistukiryhmän ohjaajana ja vertaisohjaajana. VOIKUKKIA-ohjaajakoulutus järjestetään kaksi kertaa vuodessa keväällä ja syksyllä lähikoulutuksena Kasperin tiloissa Helsingin Oulunkylässä. Koulutus kestää 2+2 päivää ja sisältää ennakko- ja välitehtävän. Helsingissä järjestettävän koulutuksen lisäksi voit kysyä meiltä tilaiskoulutusta alueellesi!

Ammattilaisilta edellytämme sosiaali- tai terveysalan koulutusta ja vanhemmilta oman VOIKUKKIA-vertaistukiryhmän läpikäymistä. Koulutukseen osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta ryhmien ohjaamisesta.

Koulutuksen käyneille ohjaajille järjestetään vuosittain lisäkoulutusta ja mahdollisuuksia vaihtaa kokemuksia muiden ohjaajien kanssa.

Ilmoittautuminen tapahtuu tapahtumakalenterin kautta.

Kysy lisätietoja VOIKUKKIA-ohjaajakoulutuksesta/Päivikki Mysirlakis, 050 439 6639, paivikki.mysirlakis@suomenkasper.fi

Materiaalipankki on toistaiseksi poistettu käytöstä. VOIKUKKIA-ohjaajille tarkoitetut materiaalit/Nea Aarva, 044 345 0939, nea.aarva@suomenkasper.fi

Tilaiskoulutukset

Kaikki tilauskoulutukset ovat muokattavissa tilaajan tarpeisiin.

Kohtaamistyöpaja

Kohtaamistyöpaja on kaikille lastensuojelun työntekijöille, mutta erityisesti sijaishuoltolaitosten työntekijöille sekä perhehoitajille, suunnattu työpaja vanhempien kohtaamisesta sijoituksen alussa ja sen aikana.

Kohtaamistyöpaja on kokemusasiantuntijavanhemmista koostuvan Kehittäjävanhemmat-ryhmän(linkki) suunnittelema työpaja, jossa käsitellään vanhemman kohtaamiseen vaikuttavia tekijöitä käytännönläheisesti ja dialogisesti.

Kouluttajina toimivat Kehittäjävanhemmat sekä Kasperin asiantuntijat.


Lastensuojelun herkät kohdat

Lastensuojelun herkät kohdat – koulutus on suunnattu kaikille lastensuojelun ammattilaisille. Koulutuksessa pureudutaan lastensuojelun asiakasprosessiin palvelumuotoiluajattelun avulla.

Koulutuksessa tarkastelemme yhdessä, mitkä ovat lastensuojelupolun herkkiä kohtia vanhemman näkökulmasta, ja miten päästä yhdessä yli karikoista. Koulutuksen myötä saat konkreettisia välineitä sujuvan yhteistyön rakentamiseksi.

Kouluttajina toimivat Kasperin asiantuntijat ja kokemusasiantuntijavanhemmat.


Asiakasturvallisuuskoulutus

Asiakasturvallisuus on osa palvelun laatua ja sen toteuttaminen jokaisen sosiaali- ja terveysalan ammattilaisen velvollisuus.

Koulutuksessa asiakasturvallisuutta voidaan käsitellä yleisesti, lastensuojelun tai asiakasturvallisuuden johtamisen näkökulmasta. Tilauskoulutus on räätälöitävissä tilaajan toiveiden mukaan kahdesta tunnista koko päivän kestävään koulutukseen.

Kouluttajana toimii Kasper – Kasvatus- ja perheneuvonta ry:n toiminnanjohtaja Sanna Välimäki, joka tutkii väitöskirjassaan lastensuojelun asiakasturvallisuutta. Hän on kirjoittanut aiheesta mm. Asiakasturvallisuus sosiaali- ja terveysalalla teokseen.

Kysy lisätietoja tilauskoulutuksista/Nea Aarva, 044 345 0939, nea.aarva@suomenkasper.fi

Haku