Nuorten erotyöpajat

Tulevat erotyöpajat

Tervetuloa mukaan maksuttomaan nuorten työpajaan Tyttöjen Talolle!

Kenelle: 13-17-vuotiaille nuorille, joiden vanhemmat ovat eronneet. Työpajaan jokainen on tervetullut sellaisena kuin on, eikä siellä tarvita mitään erityisiä taitoja. Riittää, että on kokemus vanhempien erosta, ja siitä voi olla kulunut lyhyempi tai pidempi aika.

Mitä: Jutellaan asioista, jotka juuri teidän ryhmää puhututtaa, esim. kahden kodin arki, riidat perheessä, uusperhekuviot ja myös ilon aiheet. Joskus vanhempien ero on voinut olla hyvä juttu, ja siitäkin voi puhua, miten kaikki on hyvin. Mietitään tapoja, joilla vanhempien eroon liittyviä asioita voi käsitellä ja autetaan omilla kokemuksilla myös muita. Nuoret saavat hyödyntää itselleen mieluisia tapoja ilmaista ajatuksiaan (musiikki, piirtäminen, valokuvaaminen, kirjoittaminen, sarjakuvat jne.). Lisäksi pidetään hauskaa yhdessä ja syödään hyvin 🙂

Edut: Päivittäinen lounas sekä työpajan päätteeksi leffalippu ja todistus, josta voi olla hyötyä opiskelu- tai työpaikkaa hakiessa.

Milloin ja missä: Syyslomalla ma-ke 17.-19.10. klo 10-15 sekä ti 25.10. klo 17-19 (yhteensä 4 tapaamista). Helsingin Tyttöjen Talo, osoitteessa Hämeentie 13A, 4.krs.

Ilmoittautuminen: https://link.webropol.com/s/nuortentyopajatyttojentalo2022

Lisätiedot: hanna.ristimaki@suomenkasper.fi tai piritta.kahkonen@yvpl.fi

Työpaja on kehitetty Yhden Vanhemman Perheiden Liiton sekä Kasper- Kasvatus- ja perheneuvonta ry:n yhteistyönä. Tämän työpajan järjestävät yhteistyössä Yhden Vanhemman Perheiden Liiton VeNyvä-nuorisotoiminta, Kasper- Kasvatus- ja perheneuvonta ry sekä Tyttöjen Talo Helsinki.

Helsingin Tyttöjen Talon toiminta on tarkoitettu 10 – 29-vuotiaille tytöille ja naisille sukupuolen moninaisuus huomioiden. Tyttöjen Talo tarjoaa avointa ja yhteisöllistä toimintaa, ryhmiä, harrastusmahdollisuuksia, yksilöllistä tukea erilaisiin elämäntilanteisiin, jalkautuvaa toimintaa, seksuaalineuvontaa- ja kasvatusta sekä yksilö- ja vertaisryhmätukea seksuaaliväkivaltaa kohdanneille. Tyttöjen Talo on osa Loisto Setlementti Ry:tä, joka toteuttaa sukupuoli- ja kulttuurisensitiivistä sosiaalista nuorisotyötä pääkaupunkiseudulla. Lisätietoja www.tyttojentalo.fi ja www.loistosetlementti.fi

Lisätietoa nuorten työpajoista voit kysyä asiantuntijaltamme Hanna Ristimäeltä, 050 5704426, hanna.ristimaki@suomenkasper.fi

Työpajan käytyäsi voit tulla mukaan Nuorten erovaikuttajien ryhmään.

Hei sinä, vanhempien eron kokenut nuori,

Kävin nuorten erotyöpajan kesällä 2019. Nuorten erotyöpajassa pääset jakamaan omia ajatuksia ja kokemuksia vanhempien eroon liittyen, työskentelemään luovasti, syömään hyvin ja tutustumaan uusiin kavereihin. Samalla kuulet muista nuoria ja heidän kokemuksia, joka saattaa jopa auttaa sinua. Työpaja kestää yleensä 5 päivää ja niitä pidetään koulujen loma-aikoina. Työpaja voi tulla 13-17- vuotiaat nuoret. Työpajoja järjestetään niin verkkomuotoisena kuin päiväleireinäkin.

Työpajassa tehdään erilaisia tehtäviä ja kivoja leikkejä. Omassa pajassani tehtiin esimerkiksi: tanssi, näytelmiä, laulu, runoja ja paljon erilaisia taideteoksia. Ryhmässä myös keskusteltiin paljon omista kokemuksista, ja se auttoi itseään jollain tavalla omien vanhempien eroon liittyen, vaikka olin ollut asian kanssa ihan ok.

Minun oma kokemus oli todella hyvä. Tehtävät ja ohjaajat oli tosi mukavia, oikeastaan mahtavia ylipäätään. Sain paljon kavereita, joihin moniin olen yhä yhteyksissä! Unohtamaton kokemus ja viikko.

Terkuin, Magda

Miten nuorten erotyöpaja auttaa nuoria?
Vuonna 2020 Kasperin nuorten verkkoerotyöpajan kävi 12 nuorta, heistä jokainen kertoi, että; Sain työpajassa myönteistä palautetta. Sain vaikuttaa siihen, mitä työpajassa tehtiin. Työpajassa tehtiin kivoja juttuja. 
Lisäksi nuoret kertoivat työpajasta seuraavaa; Sain varmuuden siitä, etten ole yksin. Haluan kiittää työpajasta. SE oli mahtava kokemus ja oli mukavaa tutustua uusiin ihmisiin. Oli hauskaa ja mukava olla mukana. Mielenkiintoinen tapa järjestää työpaja. Oli kiinnostavaa kuulla muiden kokemuksia ja tehdä menetelmiä ja näin auttaa muita nuoria. Kiitos kaikesta oli kivaa. <3 Ymmärrän, miltä ero voi tuntua muista. Vaikka vanhemmat olisivatkin eronneet niin elämä silti jatkuu. En muuttaisi työpajassa mitään. Nautin joka hetkestä ja kaikki toimi loistavasti.

Haku