Nuorten erotyöpajat

Erotyöpajat on suunnattu 13-17-vuotiaille nuorille, joiden vanhemmat ovat eronneet. Työpajaan jokainen on tervetullut sellaisena kuin on, eikä siellä tarvita mitään erityisiä taitoja. Riittää, että on kokemus vanhempien erosta, ja siitä voi olla kulunut lyhyempi tai pidempi aika.

Erotyöpajassa jutellaan asioista, jotka juuri teidän ryhmää puhututtaa, esim. kahden kodin arki, riidat perheessä, uusperhekuviot ja myös ilon aiheet. Joskus vanhempien ero on voinut olla hyvä juttu, ja siitäkin voi puhua, miten kaikki on hyvin. Mietitään tapoja, joilla vanhempien eroon liittyviä asioita voi käsitellä ja autetaan omilla kokemuksilla myös muita. Nuoret saavat hyödyntää itselleen mieluisia tapoja ilmaista ajatuksiaan (musiikki, piirtäminen, valokuvaaminen, kirjoittaminen, sarjakuvat jne.). Lisäksi pidetään hauskaa yhdessä ja syödään hyvin 🙂

Tervetuloa Nuorten erotyöpajaan!

Nuorten erotyöpaja 5.-9.6.2023 OODISSA

Vanhempien eron kokeneille 13-17-vuotiaille

Mikä on erotyöpaja: Työpajassa pääsee puhumaan vanhempien erosta ja ideoimaan, miten voisi auttaa muita saman kokeneita.

Tule sellaisena kuin olet! Jutellaan esim. kahden kodin arjesta, riidoista, uusperhekuvioista ja ilon aiheista. Vanhempien erosta voi olla kulunut pidempi tai lyhyempi aika. Lisäksi pidämme hauskaa kivassa porukassa ja ryhmäydymme käymällä pakohuonepelissä.

Erotyöpajaedut: Todistus osallistumisesta, päivittäinen lounas ja leffalippu viikon päätteeksi. Erotyöpaja on maksuton.

Paikka ja aika: Helsingin keskustakirjasto Oodin nuorisotila, Töölönlahdenkatu 4.

Ma-pe 5.-9.6. klo 10-15 (yht. 5 päivää).

Lisätietoa erotyöpajasta voit kysellä erotyöpajan toiselta ohjaajalta Reetta Toivoselta p. 0445797989/ reetta.toivonen@suomenkasper.fi

Tule mukaan ja tuo kaverikin viettämään kivaa viikkoa!

Työpaja järjestetään yhdessä Yhden Vanhemman Perheiden Liiton Venyvä toiminnan kanssa.

Työpajan käytyäsi voit tulla mukaan Nuorten erovaikuttajien ryhmään.

Hei sinä, vanhempien eron kokenut nuori,

Kävin nuorten erotyöpajan kesällä 2019. Nuorten erotyöpajassa pääset jakamaan omia ajatuksia ja kokemuksia vanhempien eroon liittyen, työskentelemään luovasti, syömään hyvin ja tutustumaan uusiin kavereihin. Samalla kuulet muista nuoria ja heidän kokemuksia, joka saattaa jopa auttaa sinua. Työpaja kestää yleensä 5 päivää ja niitä pidetään koulujen loma-aikoina. Työpaja voi tulla 13-17- vuotiaat nuoret. Työpajoja järjestetään niin verkkomuotoisena kuin päiväleireinäkin.

Työpajassa tehdään erilaisia tehtäviä ja kivoja leikkejä. Omassa pajassani tehtiin esimerkiksi: tanssi, näytelmiä, laulu, runoja ja paljon erilaisia taideteoksia. Ryhmässä myös keskusteltiin paljon omista kokemuksista, ja se auttoi itseään jollain tavalla omien vanhempien eroon liittyen, vaikka olin ollut asian kanssa ihan ok.

Minun oma kokemus oli todella hyvä. Tehtävät ja ohjaajat oli tosi mukavia, oikeastaan mahtavia ylipäätään. Sain paljon kavereita, joihin moniin olen yhä yhteyksissä! Unohtamaton kokemus ja viikko.

Terkuin, Magda

Miten nuorten erotyöpaja auttaa nuoria?
Vuonna 2020 Kasperin nuorten verkkoerotyöpajan kävi 12 nuorta, heistä jokainen kertoi, että; Sain työpajassa myönteistä palautetta. Sain vaikuttaa siihen, mitä työpajassa tehtiin. Työpajassa tehtiin kivoja juttuja. 
Lisäksi nuoret kertoivat työpajasta seuraavaa; Sain varmuuden siitä, etten ole yksin. Haluan kiittää työpajasta. SE oli mahtava kokemus ja oli mukavaa tutustua uusiin ihmisiin. Oli hauskaa ja mukava olla mukana. Mielenkiintoinen tapa järjestää työpaja. Oli kiinnostavaa kuulla muiden kokemuksia ja tehdä menetelmiä ja näin auttaa muita nuoria. Kiitos kaikesta oli kivaa. <3 Ymmärrän, miltä ero voi tuntua muista. Vaikka vanhemmat olisivatkin eronneet niin elämä silti jatkuu. En muuttaisi työpajassa mitään. Nautin joka hetkestä ja kaikki toimi loistavasti.

Haku