Nuorten erotyöpajat

Tulevat erotyöpajat

Seuraava kesätyöpaja 13-17-vuotiaille vanhempien eron kokeneille nuorille pidetään Helsingin keskustakirjasto Oodissa kesäkuussa 13.-17.6.2022 klo 10-15. Työpajassa jutellaan yhdessä vanhempien erosta ja mietitään tapoja, joilla vanhempien eroon liittyviä asioita voi käsitellä. Erossa voi puhututtaa esim. uusperheeseen liittyvät asiat tai miten jaksaa sitä, kun vanhemmat riitelee. Joskus vanhempien ero on voinut olla hyvä juttu, ja siitäkin voi puhua, miten kaikki on hyvin. Nuoret saavat hyödyntää itselleen mieluisia tapoja ilmaista ajatuksiaan (musiikki, piirtäminen, kirjoittaminen, sarjakuvat jne.). Työpajassa pidetään yhdessä hauskaa ja teemme retken Suomenlinnaan.

Kesätyöpajaan jokainen on tervetullut sellaisena kuin on, eikä siellä tarvita mitään erityisiä taitoja. Riittää, että on kokemus vanhempien erosta, ja siitä voi olla kulunut lyhyempi tai pidempi aika. Työpaja on maksuton ja tarjoamme osallistujille lounaan. Erotyöpajaan osallistumisesta saa todistuksen ja leffalipun.

Voit ilmoittautua tuleviin työpajoihin täyttämällä ilmoittautumislomakkeen, jonka jälkeen olemme sinuun yhteydessä!

Lisätietoa nuorten työpajoista voit kysyä asiantuntijaltamme Salla Frisk, salla.frisk@suomenkasper.fi p. 0503519593
Työpajan käytyäsi voit tulla mukaan Nuorten erovaikuttajien ryhmään.

Hei sinä, vanhempien eron kokenut nuori,

Kävin nuorten erotyöpajan kesällä 2019. Nuorten erotyöpajassa pääset jakamaan omia ajatuksia ja kokemuksia vanhempien eroon liittyen, työskentelemään luovasti, syömään hyvin ja tutustumaan uusiin kavereihin. Samalla kuulet muista nuoria ja heidän kokemuksia, joka saattaa jopa auttaa sinua. Työpaja kestää yleensä 5 päivää ja niitä pidetään koulujen loma-aikoina. Työpaja voi tulla 13-17- vuotiaat nuoret. Työpajoja järjestetään niin verkkomuotoisena kuin päiväleireinäkin.

Työpajassa tehdään erilaisia tehtäviä ja kivoja leikkejä. Omassa pajassani tehtiin esimerkiksi: tanssi, näytelmiä, laulu, runoja ja paljon erilaisia taideteoksia. Ryhmässä myös keskusteltiin paljon omista kokemuksista, ja se auttoi itseään jollain tavalla omien vanhempien eroon liittyen, vaikka olin ollut asian kanssa ihan ok.

Minun oma kokemus oli todella hyvä. Tehtävät ja ohjaajat oli tosi mukavia, oikeastaan mahtavia ylipäätään. Sain paljon kavereita, joihin moniin olen yhä yhteyksissä! Unohtamaton kokemus ja viikko.

Terkuin, Magda

Miten nuorten erotyöpaja auttaa nuoria?
Vuonna 2020 Kasperin nuorten verkkoerotyöpajan kävi 12 nuorta, heistä jokainen kertoi, että; Sain työpajassa myönteistä palautetta. Sain vaikuttaa siihen, mitä työpajassa tehtiin. Työpajassa tehtiin kivoja juttuja. 
Lisäksi nuoret kertoivat työpajasta seuraavaa; Sain varmuuden siitä, etten ole yksin. Haluan kiittää työpajasta. SE oli mahtava kokemus ja oli mukavaa tutustua uusiin ihmisiin. Oli hauskaa ja mukava olla mukana. Mielenkiintoinen tapa järjestää työpaja. Oli kiinnostavaa kuulla muiden kokemuksia ja tehdä menetelmiä ja näin auttaa muita nuoria. Kiitos kaikesta oli kivaa. <3 Ymmärrän, miltä ero voi tuntua muista. Vaikka vanhemmat olisivatkin eronneet niin elämä silti jatkuu. En muuttaisi työpajassa mitään. Nautin joka hetkestä ja kaikki toimi loistavasti.

Haku