Espoon sijaishuollon aikaisen perhetyön työryhmä voitti Toimiva käytäntö sijaishuollossa -kilpailun!

Tiedote | 11.5.2021

Perhe murroksessa -webinaarissa julkaistiin 11.5. Toimiva käytäntö sijaishuollossa -kilpailun voittaja. Voittajan valitsi VOIKUKKIA-toiminnan kokemusasiantuntijoista koostuva kehittäjävanhempien ryhmä. Raati valitsi voittajaksi Sijaishuollon perhetyön työryhmän, Lastensuojelun liikkuvat palvelut, Espoo.

Raati perusteli valintaansa sillä, että kyse on kokonaisvaltaisesta työstä, joka huomioi eri kohtia sijaishuollon aikana. Kyseessä on todella tärkeä alkuvaiheen tuki ja pitkin matkaa tehtävä sijaishuollon aikainen perhetyö ja tuki myös kotiutumisen aikana . Raati totesi, että tämän kaltainen työskentely pitäisi olla kaikkialla selviönä.

SIJAISHUOLLON PERHETYÖN TYÖRYHMÄ

Sijaishuollon perhetyön työryhmä on kuuden ohjaajan tiimi, jonka koko työpanos on omistettu sijaishuollon asiakkaina olevien perheiden tukemiseen. Työryhmän palveluihin kuuluu huostaanoton eri vaiheisiin keskittyviä perhetyön prosesseja, kuten sijaishuollon aikainen perhetyö, sijaisperheiden perhetyö, perhetilanteen kartoitus kotiutumista varten sekä koekotiutuksen tuki.

Erityisen kiitetty palvelu sekä asiakkaiden että yhteistyötahojen suunnalta on sijoituksen alkuvaiheen tuki. Kyseessä on neljän tapaamisen palvelu, joka toteutetaan ohjaajatyöparin toimesta. Palvelun tarkoituksena on pysähtyä huostaanotetun lapsen vanhempien kokemusten äärelle sekä tukea vanhempia elämäntilanteen muutoksessa. Palvelu ja sen sisältö on kehitetty asiakkaiden toiveiden ja palautteen pohjalta.

Lisätietoja:

Asiantuntija Mirjami Koivunen, Kasper ry VOIKUKKIA-toiminta mirjami.koivunen(ät)suomenkasper.fi puh. 044 345 09 39

Vastaava ohjaaja Elias Saura, Lastensuojelun liikkuvat palvelut, Espoo elias.saura(ät)espoo.fi

Haku