Lasten eroryhmien ohjaajakoulutus

Tiedote | 24.4.2023

Onko teidän alueellanne vanhempien eron kokeneilla lapsille tarjolla vertaisryhmiä? Tai tarvitsetteko lisää ohjaajia toiminnan toteuttamiseksi? Nyt on mahdollisuus kouluttautua lasten eroryhmien ohjaajaksi. Seuraava kaikille avoin ohjaajakoulutus järjestetään Helsingissä 30.-31.8.2023.

Lasten erovertaisryhmissä tuetaan lasta käsittelemään vanhempien eroa omista kysymyksistä käsin ja vertaisuutta hyödyntäen. Vertaisryhmä tarjoaa lapsille tilan ja paikan käsitellä vanhempien eroa ilman lojaliteettiristiriitaa ja tukee lasta hyväksymään vanhempien eron osaksi omaa elämäänsä. Toiminnasta saatujen vanhempien palautteiden mukaan lapsen ryhmään osallistuminen tukee usein myös omaa vanhemmuutta ja vanhempien välistä yhteistyötä.

Lasten erovertaisryhmätoiminta sopii toteutettavaksi monenlaisissa eri organisaatioissa ja ohjaajakoulutukseen voivat osallistua perheiden kanssa työskentelevät ammattilaiset kunnissa, seurakunnissa ja järjestöissä.

Lasten eroryhmien ohjaajakoulutuksessa käsitellään lapsen näkökulmaa vanhempien erossa, lasten erovertaisryhmän perusperiaatteita ja ohjaajan roolia sekä käydään läpi 6 tapaamiskerran lastenryhmämalli ja siinä käytettäviä työmenetelmiä. Menetelmiä voi hyödyntää myös yksilötyössä lasten kanssa, ja ryhmämallia voi soveltaa oman organisaation tarpeisiin.

Koulutus pidetään Kasperin toimistolla osoitteessa Oltermannintie 8. Osallistumismaksu on 160€ (Kasper – Kasvatus- ja perheneuvonta ry:n jäsenille 125€).
Ilmoittautumiset 16.8.2023 mennessä. Koulutuspaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu mukaan!

Lisätietoja koulutuksesta:
Salla Frisk, p. 0503519593, salla.frisk@suomenkasper.fi

Haku