Nuorten kanssa kehitetyt verkkopelit auttavat vanhempien erotessa 

Tiedote | 9.10.2017

tunnepeli1
Tiedotusvälineille 9.10.2017 

Kasper – Kasvatus- ja perheneuvonta ry on julkaissut kaksi kaikille avointa verkkopeliä, Huonepelin ja Tunnepelinjoiden avulla nuoret voivat käsitellä vanhempiensa eroon liittyviä tunteita. Pelit on kehitetty tiiviissä yhteistyössä eron kokeneiden nuorten kanssa. 

 

Tunnepelissä käsitellään erosta aiheutuvia yleisimpiä tunteita kuten suru, ilo, ikävä, helpotus, viha, hämmennys ja syyllisyys. Pelissä eron kokeneet ja sitä jo käsitelleet nuoret kertovat omista kokemuksistaan kuvin, sanoin ja videoin. Peli tarjoaa nuorille samaistumisen kohteita ja vertaistukea, joiden avulla nuori voi pohtia ja käsitellä omaa kokemustaan vanhempiensa erosta. 

Huonepelissä ratkotaan tehtäviä ja yritetään selvittää tie ulos pakohuonepelien tapaan. Tehtävät liittyvät vanhempien eroon ja sen aiheuttamiin tunteisiin. Pelissä nuoria autetaan löytämään omia henkilökohtaisia voimavaroja, jotka auttavat erosta selviämiseen. Peliä voi samalla hyödyntää päiväkirjana, johon eroon liittyviä ajatuksiaan ja tuntojaan voi tallentaa. 

 

”Vanhempien ero herätti hyvin monenlaisia ja täysin vastakkaisiakin tunteita. Oli hienoa olla mukana kehittämässä näiden tunteiden käsittelemisessä auttavia pelejä. Eron hetki on sellainen, jossa kaikki apu on tarpeen ja jossa vertaistuella on suuri merkitys erosta selviämisessä”, pelien kehittämiseen osallistunut Vita23, kertoo. 

 

Pelit on suunniteltu ala- ja yläkouluikäisille nuorille ja ne löytyvät osoitteesta www.suomenkasper.fi. Pelien suunnittelusta ovat vastanneet Kasperin lasten ja nuorten eroauttamisen asiantuntijat Minna Jaakkola ja Miia Lehtonen ja niiden kehittämiseen on osallistunut yhteensä toistakymmentä eri-ikäistä nuorta. 

 

”Nuorilla ei aina ole sanoja puhua vanhempien erosta tai käsitellä eroon liittyviä tunteita. Verkkopelien avulla näiden tunteiden jäsentäminen ja käsitteleminen on helpompaa. Tunteiden käsitteleminen on taas keskeistä erosta selviämiseksi. Kokemuksemme nuorten eroauttamisesta ovat osoittaneet, että nuoret puhuvat erosta mielellään, kun siihen on oikea aika ja paikka”, sanovat Miia Lehtonen ja Minna Jaakkola.  

 

Lisätietoja:  

Minna Jaakkola, asiantuntija, Kasper, p. 040 5749662  

Miia Lehtonen, asiantuntija, Kasper, p. 044 579 7989  

huonepeli1

Haku