Vanhemmilta vanhemmille

Tiedote | 30.5.2023

Hei, olen Kirsikka, sosionomi, elämäntaidekouluttaja ja sijoitetun lapsen äiti. Olen saanut oman elämäni murroskohdissa valtavasti apua ja tukea luovasta työskentelystä ja tämän takia haluan tarjota sitä eteenpäin.

Elämäntaiteilu ei vaadi mitään ennalta osattavaa taitoa. Ensisijaisesti tarvitset uteliaisuutta ja rohkeutta lähteä sen matkaan. Elämäntaiteilussa on tilaa leikille, tutkimiselle, omalla tavalla tekemiselle ja oman toiminnan tarkastelulle. Elämäntaiteilu antaa mahdollisuuden löytää oma keho, liike, väri, muoto ja todellisuus. Taiteilu voi tapahtua esimerkiksi hidastaen, hengitellen, katsoen, liikkuen, ääniä etsien ja kuunnellen..

Elämäntaiteilua lastensuojelun asiakasvanhemmille ryhmässä olemme viiden kokoontumisen ajan itsetuntemuksen, luontosuhteen, kehollisuuden ja käsillä tekemisen maastoissa. Herättelemme aistejamme ja pudottaudumme järjellä tietämisestä kohti ihmettelevää olemisen tilaa. Siinä tilassa on mahdollista löytää lepoa ja rauhoittumista, kenties jotain unohtunutta innostusta ja uudenlaista näkökulmaakin.

Jokainen ihminen on pohjimmiltaan luova. Yhdessä voimme purkaa uskomuksia tekemisen tieltä ja antaa luovuudelle aikaa ja tilaa. Uuden äärelle itsensä vieminen mahdollistaa kasvun ja eteenpäin menemisen. Luovuuden ruokkiminen sekä luontosuhteen ja tunteiden tutkiminen vahvistaa itsetuntemusta ja kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Osallistuaksesi ryhmään tarvitset:

  • Kiinnostuksen ja halun kokea jotain uutta sekä halun sitoutua ryhmäkertoihin.
  • Tietokoneen etäyhteyttä varten.
  • Rauhallisen tilan ja ajan itsellesi.

Taiteilua varten tarvitset:

  • Vesivärit, siveltimiä, paperia, muutamia aikakausilehtiä ja liimaa, kotoa löytyviä erilaisia kyniä ja värejä (esim. lyijykynä, mustekynä, tussit), halutessasi oman vihon johon kirjoittaa ja luonnoslehtiön sekä puhelimen jossa on kamera.

Työskentelyssä emme keskity ruudun ääressä olemiseen muutoin kuin kokoontumiskertojen alussa ja lopussa, jolloin myös kamerat on hyvä pitää päällä. Tämä luo turvan tunnetta muille sekä auttaa ryhmäytymisessä. Iso osa työskentelystä on vapaata työskentelyä, jolloin kameran saa pitää kokonaan kiinni. Ruudun ääreen saat tulla omana itsenäsi, rennosti vapaalle vaihtaen. Ei haittaa vaikka sinusta näkyisi toisinaan vain hiustupsu tai leijaileva käsi.

Kaikki ryhmään ilmoittautuneet haastatellaan henkilökohtaisesti Teamsin kautta 5.-22.9.2023 välillä.

”Usein kädet ratkaisevat mysteerin, jota järki on turhaan yrittänyt ratkaista.” C.G. Jung

Hae mukaan!

25.9.2023 klo 18.00–20.30

  • Missä olen nyt?

9.10.2023 klo 18.00–20.30

  • Tunteet ja kehollisuus

23.10.2023 klo 18.00–20.30

  • Luontosuhde ja hyvinvointi

6.11.2023 klo 18.00–20.30

  • Vahvuudet

20.11.2023 klo 18.00–20.30

  • Mihin olen saapunut, minne matka jatkuu

Haku