Sytytetään soihtuja!

Tiedote | 8.12.2020

Lastensuojelun tukeen tarttuminen on monelle korkea kynnys. Kynnystä voi korottaa pelko leimaantumisesta tai häpeä epäonnistumisesta omassa vanhemmuudessa. Vanhemmat lastensuojelussa kokevat jäävänsä yksin. Etenkin huostaanotto ja lapsen sijoittaminen ovat tilanteita, joissa yksin jääminen ei ole pelkästään vanhemman tunne, vaan todellakin vanhemmat jäävät usein yksin ilman tukea. Vanhemmat usein kertovat, etteivät ole koskaan tavannut toista vanhempaa, joka on ajautunut samaan tilanteeseen.

Mitä jos niin ei olisi? Mitä jos lastensuojelun apuun tarttuvien vanhemmilla olisi kasvoja ja ääniä. Mitä jos asiakasperheiden moninaisuus näkyisi ja kuultaisiin erilaisia tarinoita? Mitä jos tarinat kertoisivat perheiden vaikeuksista, tukeen turvautumisesta ja tuen saamisesta? Mitä jos tarinoista välittyisi tunteita, jotka toisivat toivoa ja lohtua niille, jotka parhaillaan yrittävät sinnitellä tukalassa tilanteessa? Mitä jos näille vanhemmille olisi tarjolla olkapää ja tuki toisesta saman kokeneesta vanhemmasta? Mitä jos nämä tarinat, ajatukset ja tunteet voisivat olla oppina ammattilaisille ja päättäjille, kun pohditaan miten lastensuojelua tulisi kehittää entistä paremmaksi ja toimivammaksi? Mitä jos vanhemman ja ammattilaisten välillä olisi toivoa tuovia siltoja, yhteistyön rakentajia?

Kasper ry:n VOIKUKKIA-toiminta sai mahdollisuuden syksyllä 2019 tutustua New Yorkissa toimiviin malleihin, joissa lastensuojelun valmennetut kokemusvanhemmat toimivat äänenä ja tukena asiakasperheille. Näitä ajatuksia tuomme nyt Suomeen. Keväällä 2020 Kasperissa aloitti Vanhempien ääni lastensuojeluun -osallisuushanke ja nyt olemme sytyttelemässä soihtuja yhdessä rohkeiden lastensuojelun toimijoiden kanssa asian edistämiseksi. SOIHTU-valmennus antaa organisaatioille mahdollisuuden saada valmennettuja vanhempia tukihenkilöiksi ja kokemusasiantuntijoiksi osaksi oman organisaation toimintaa. Nyt on aika ilmoittautua mukaan rohkeiden soihdunkantajien joukkoon ja sytyttää soihtuja. SOIHTU tuo toivoa perheille ja auttaa näkemään lastensuojelua kokemusten valossa.

Lue lisää alkavasta SOIHTU-valmennuksesta!

SOIHTU-valmennus

Haku