Vanhempien kokemusasiantuntijatoiminta

Kokemusasiantuntijuuden avulla lisätään asiakkaiden osallisuutta, ymmärrystä lastensuojelusta ja kehitetään lastensuojelun palveluita. Kokemusasiantuntijat tuovat ammattilaisten käyttöön kokemusperäistä tietoa, asiakkaiden ääntä ja aitoa kokemusta.

Kokemusasiantuntijuus on investointi parempaan lastensuojeluun. Se auttaa tarjoamaan asiakkaalle inhimillisempää, oikea-aikaisempaa ja kohdennetumpaa tukea.

Kokemusasiantuntijuus Kasperissa

Kasperin kokemusasiantuntijat ovat SOIHTU- valmennuksen läpikäyneitä ja VOIKUKKIA-vertaisohjaajuuden kautta kokemusasiantuntijatoimintaan valmentautuneita lastensuojelun asiakasvanhempia. Tällä hetkellä Kasperin kokemusasiantuntijapankissa on noin 20 kokemusasiantuntijaa.

Kokemusasiantuntijat voivat työskennellä monipuolisesti lastensuojelussa. He voivat toimia asiantuntijoina kehittämishankkeissa ja koulutuksissa, jakaa kokemuksiaan ja näkemyksiään eri foorumeilla tai ammattilaisen työparina asiakastyössä. Kokemusasiantuntijat voivat myös tuottaa ja tarkistaa kirjallista ja kuvallista materiaalia. Katso esimerkkejä ja hyödynnä valmiita töitä sivun lopusta.

Palkkiollisen kokemusasiantuntijatoiminnan lisäksi Kasperissa toimii Kehittäjävanhemmat-ryhmä, joka on vapaaehtoisista Kasperin toiminnassa olevista kokemusasiantuntijoista koostuva vaikuttamis- ja kehittämisryhmä. Lisää Kehittäjävanhempien toiminnasta voit lukea täältä.

Ammattilainen, tilaa kokemusasiantuntija Kasperin kokemusasiantuntijapankista!

Yhteystiedot: Armi Ahvenainen, 050 374 3279, armi.ahvenainen@suomenkasper.fi

Ennen kokemusasiantuntijan tilaamista, muista tutustua

Lastensuojelun kokemusasiantuntijuuden eettisiin ohjeisiin

KoKoa – Koulutetut Kokemusasiantuntijat ryn palkkiosuosituksiin ja

oppilaitoksille tarkoitettuun Lastensuojelun kokemusasiantuntijat korkeakouluopetuksessa

SOIHTU-valmennus

Kokemusasiantuntijavalmennus SOIHTU- on tarkoitettu vanhemmille, joilla on kokemuksia lastensuojelusta ja halu hyödyntää niitä vanhempien tueksi sekä lastensuojelun kehittämiseksi. Valmennus antaa valmiudet toimia sekä vertaistukihenkilönä- että kokemusasiantuntijana. SOIHTU-valmennus sisältää 3 valmennuspäivää sekä intensiiviviikonlopun. Lisäksi valmennukseen sisältyy ohjattua harjoittelua sekä henkilökohtaista ohjausta ja pienryhmätyöskentelyä valmennusprosessin aikana. Valmennuksen kesto on 60 tuntia.

Lue lisää SOIHTU-valmennuksesta

Materiaalit ja julkaisut

Kokemusasiantuntijoiden ja Kasperin asiantuntijoiden tuottamaa materiaalia ammattilaisten ja vanhempien tueksi.

Keskustellaan yhdessä – materiaali sijoitettujen ja huostaanotettujen lasten ja heidän kanssaan työskentelevien ammattilaisten tueksi (linkki aukeaa Kehittäjävanhemmat- sivulle, josta materiaali löytyy)

Opas Sinulle, jonka perhettä koskettaa lapsen sijoitus tai huostaanotto – kokemusasiantuntijoiden kirjoittama opas vanhemman tueksi

Vanhemmuus Jatkuu – Selkokielinen opas sinulle, jonka lapsi on otettu huostaan tai sijoitettu kodin ulkopuolelle – Yhteistyössä Tukiliiton kanssa tehty selkokielinen opas vanhemmille

Sisarukset puheeksi sijaishuollossa – haastattelu sijoitetulle lapselle/nuorelle

Sisarukset puheeksi sijaishuollossa – haastattelu sijoitetun lapsen vanhemmille

Vanhemman toiveet – yhteistyön tueksi

Ammattilaisen check list – tarkistuslista ammattilaiselle

Osallisuuden työkalu – tapaamisen tueksi vanhemmalle

Tapaamisen tärkeät kysymykset – yhteistyön tueksi

Haku