Toimintaa verkossa

Äiti pieni lapsi sylissään

VOIKUKKIA-toiminta ja Vanhempien ääni lastensuojeluun-hanke järjestävät vertaistukea ja osallisuustilaisuuksia verkossa lastensuojelun asiakkaana olevien lasten vanhemmille ja läheisille. Osa verkkotoiminnasta järjestetään yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa. Vetäjinä on VOIKUKKIA-työntekijöitä ja -ohjaajia, ammattilaisia ja vertaisohjaajia.

Tukinetissä järjestämme avoimia ryhmächattejä sekä suljettuja vertaisryhmiä. Chatit ovat toistaiseksi tauolla.

Verkkovertaisryhmä on tarkoitettu sijoitettujen ja huostaanotettujen lasten vanhemmille ja mukailee varsinaisten VOIKUKKIA-ryhmien rakennetta ja teemoja. Teemoina on mm. huostaanotto kriisinä, vanhemmuus sijoituksen jälkeen, yhteistyö ja voimavarat. Teemoja käsitellään sekä henkilökohtaisten tehtävien että yhteisen keskustelun kautta. Keskustelu tapahtuu sekä ryhmässä kirjoittelemalla, että koko ryhmän yhteisissä viikottaisissa videotapaamisissa.

Ryhmiä voidaan järjestää myös erilaisilla teemoilla, jos kiinnostuneita löytyy. Tiedot alkamassa olevista ryhmistä löytyy alta.

Vertaistuki-iltoja verkossa järjestämme eri teemoista. Iltoihin ilmoittaudutaan etukäteen ja ne järjestetään videoyhteydellä. Osallistua voit nimimerkillä. Keväällä 2021 järjestämme:

  • avoimia vertaistuki-iltoja huostaanotettujen lasten vanhemmille ja lähipiirille
  • vertaistuki-iltoja autismikirjon lasten vanhemmille
  • yhden illan yhteistyössä ADHD-liiton kanssa (maalis/huhtikuussa).

Vanhempien kokemuskorner -verkkotapaamisiin kutsumme mukaan vanhempia, joilla on kokemusta lastensuojelusta oman lapsensa kautta. Tapaamisissa jaetaan kokemuksia ja kerätään ylös ideoita ja tarpeita, joita viedään eteenpäin ja hyödynnetään hankkeen kehittämistyössä. Ryhmä ei ole luonteeltaan varsinainen vertaistukiryhmä, vaan keskitymme vaihtamaan ja keräämään kokemuksia erityisesti asiakastyön prosessista sekä osallisuuden ja kuulluksi tulemisen kokemuksista palveluissa.

Tapaamisessa voit kertoa itsestäsi ja kokemuksistasi sen verran kuin haluat. Iltoihin ilmoittaudutaan etukäteen ja ne järjestetään videoyhteydellä. Osallistua voit myös nimimerkillä. Tässä toiminnassa kuuntelemme vanhempien toiveita erityisen herkällä korvalla ja kehitämme toimintaa toivottuun suuntaan.

Tapaamiset järjestää Vanhempien ääni lastensuojeluun hanke.

Henkilökohtaista vertaistukea ja mentorointikeskusteluja sijoitettujen lasten vanhemmille on mahdollista saada SOS-Lapsikylän YlitseMentorAppin kautta. Ylitse MentorApp on puhelimeen ladattava sovellus, jonka kautta voi käydä keskusteluja valitsemansa mentorin kanssa kirjoittamalla. Keskustelut käydään nimettöminä. Palvelun käyttöönotto vaatii ainoastaan nimimerkin ja salasanan määrittämisen.

​Tutustu mentoreiden profiileihin ja osaamisalueisiin ja valitse sinulle sopiva henkilö keskusteluihin! VOIKUKKIA-vertaisohjaajat löydät sovelluksesta tunnisteella ”vanhemmat lastensuojelussa”.

Sovelluksen voi ladata Google playsta tai App storesta. Lisätietoja https://www.sos-lapsikyla.fi/ylitse-mentorapp/

Haku