Tukea verkossa

Äiti pieni lapsi sylissään

VOIKUKKIA-toiminta ja Vanhempien ääni-hanke järjestävät vertaistukea verkossa sijoitettujen lasten vanhemmille ja läheisille. Osa verkkotuestajärjestetään yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa. Vetäjinä on VOIKUKKIA-työntekijöitä ja -ohjaajia, ammattilaisia ja vertaisohjaajia.

Tukinetissä järjestämme avoimia ryhmächattejä viikottain sekä suljettuja vertaisryhmiä.

Verkkovertaisryhmä on tarkoitettu sijoitettujen ja huostaanotettujen lasten vanhemmille ja mukailee varsinaisten VOIKUKKIA-ryhmien rakennetta ja teemoja. Teemoina on mm. huostaanotto kriisinä, vanhemmuus sijoituksen jälkeen, yhteistyö ja voimavarat. Teemoja käsitellään sekä henkilökohtaisten tehtävien että yhteisen keskustelun kautta. Keskustelu tapahtuu sekä ryhmässä kirjoittelemalla, että koko ryhmän yhteisissä viikottaisissa videotapaamisissa.

Ryhmiä voidaan järjestää myös erilaisilla teemoilla, jos kiinnostuneita löytyy. Tiedot alkamassa olevista ryhmistä löytyy alta.

Vertaistuki-iltoja verkossa järjestämme eri teemoista. Iltoihin ilmoittaudutaan etukäteen ja ne järjestetään videoyhteydellä. Osallistua voit nimimerkillä. Syksyllä 2020 olemme järjestäneen vertaistuki-iltoja autisminkirjon lasten vanhemmille ja hatka-teemalla, keväällä on tulossa iltoja yhteistyössä ADHD-liiton kanssa.

Oletko kiinnostunut jostain tietystä teemasta aiheeseen liittyen joko vertaisillan tai verkkoryhmän muodossa? Ehdota meille teemaa sähköpostitse voikukkia@suomenkasper.fi.

Henkilökohtaista vertaistukea ja mentorointikeskusteluja sijoitettujen lasten vanhemmille on mahdollista saada SOS-Lapsikylän YlitseMentorAppin kautta. Ylitse MentorApp on puhelimeen ladattava sovellus, jonka kautta voi käydä keskusteluja valitsemansa mentorin kanssa kirjoittamalla. Keskustelut käydään nimettöminä. Palvelun käyttöönotto vaatii ainoastaan nimimerkin ja salasanan määrittämisen.

​Tutustu mentoreiden profiileihin ja osaamisalueisiin ja valitse sinulle sopiva henkilö keskusteluihin! VOIKUKKIA-vertaisohjaajat löydät sovelluksesta tunnisteella ”vanhemmat lastensuojelussa”.

Sovelluksen voi ladata Google playsta tai App storesta. Lisätietoja https://www.sos-lapsikyla.fi/ylitse-mentorapp/

Haku