Toimintaa verkossa

Äiti pieni lapsi sylissään

VOIKUKKIA-toiminta ja Vanhempien ääni lastensuojeluun-hanke järjestävät vertaistukea ja osallisuustilaisuuksia verkossa lastensuojelun asiakkaana olevien lasten vanhemmille ja läheisille. Osa verkkotoiminnasta järjestetään yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa. Vetäjinä on VOIKUKKIA-työntekijöitä ja -ohjaajia, ammattilaisia ja vertaisohjaajia.

Verkko vertaistukitapaamiset:

  • avoimet tapaamiset huostaanotettujen lasten vanhemmille ja lähipiirille
  • autismikirjon lasten vanhemmille

Ks. tarkemmat tiedot sivun alhaalta!

VOIKUKKIA-verkkovertaistukiryhmä on tarkoitettu sijoitettujen ja huostaanotettujen lasten vanhemmille. Ryhmä on suljettu eli ei ota aloituksen jälkeen enää uusia jäseniä. Teemoina on mm. huostaanotto kriisinä, vanhemmuus sijoituksen jälkeen, yhteistyö ja voimavarat. Teemoja käsitellään sekä henkilökohtaisten tehtävien että yhteisen keskustelun kautta. Keskustelu tapahtuu sekä ryhmässä kirjoittelemalla, että koko ryhmän yhteisissä viikottaisissa videotapaamisissa.

Tiedot alkamassa olevista ryhmistä löytyy alta.

Vanhempien kokemuskorner -verkkotapaamiset on tarkoitettu vanhemmille, joilla on kokemusta lastensuojelusta oman lapsensa kautta ja jotka haluavat tuoda esille kokemuksensa sen kehittämiseksi. Tapaamisissa vaihdamme kokemuksia erityisesti asiakastyön eri vaiheista sekä osallisuuden ja kuulluksi tulemisen kokemuksista palveluissa. Näistä kootaan kehittämisideoita ja tarpeita, joita viemme eteenpäin Kasperin viestintäkanavissa ja kehittämistyömme kautta.

Kuuntelemme vanhempien toiveita erityisen herkällä korvalla. Saadun palautteen ja toiveiden kautta kehitämme tapaamisia toivottuun suuntaan. Avoimeen tapaamisen kautta saa lisätietoa hankkeen toimintaan osallistumisesta itselleen parhaiten sopivalla tavalla. Vaikkapa osallistumalla aiheita syventävään työpajaan toisten samaa kokeneiden vanhempien kanssa tai kirjoittamalla kokemuksista.

Tapaamiset järjestää Vanhempien ääni lastensuojeluun hanke.

Henkilökohtaista vertaistukea ja mentorointikeskusteluja sijoitettujen lasten vanhemmille on mahdollista saada SOS-Lapsikylän YlitseMentorAppin kautta. Ylitse MentorApp on puhelimeen ladattava sovellus, jonka kautta voi käydä keskusteluja valitsemansa mentorin kanssa kirjoittamalla. Keskustelut käydään nimettöminä. Palvelun käyttöönotto vaatii ainoastaan nimimerkin ja salasanan määrittämisen.

​Tutustu mentoreiden profiileihin ja osaamisalueisiin ja valitse sinulle sopiva henkilö keskusteluihin! VOIKUKKIA-vertaisohjaajat löydät sovelluksesta tunnisteella ”vanhemmat lastensuojelussa”.

Sovelluksen voi ladata Google playsta tai App storesta. Lisätietoja https://www.sos-lapsikyla.fi/ylitse-mentorapp/

Haku