Perheiden päivän seminaari 2023: Yhteydessä – Vuorovaikutustyö tuen ja kontrollin rajapinnassa

Kasper ry:n Perheiden päivän seminaari on taas täällä!

Perheiden kanssa työskenteleville sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille suunnattu maksuton seminaari järjestetään Helsingissä Sokos Hotel Presidentissä ti 16.5.2023 klo 12-16.00.

Ohjelma:

12:00

Tervetuloa

Kasper ry:n henkilökunta esittäytyy

12.15

Suhteen rakentaminen tilanteessa, jossa vuorovaikutus työvälineenä on uhka ja mahdollisuus?

Sanna Nylund, työnohjaaja, perhe- ja verkosto- sekä IPT (interpersonaalinen) terapeutti ja psykiatrinen sairaanhoitaja

Sanna jakaa puheenvuorossaan ”Suhteen rakentaminen tilanteessa, jossa vuorovaikutus työvälineenä on uhka ja mahdollisuus” ajatuksiaan sekä tietämystään käytännönläheisesti ja konkreettisesti vuorovaikutuksen merkityksestä asiakastyössä, jossa asiakkaalla on vain vähän valinnanvapautta.

13.00

Tarinateatteri Hyvä kätilö

Q-teatterin tarinateatteri Hyvä Kätilö tekee näkyväksi vuorovaikutuksen monenlaiset ulottuvuudet. Mikä tunne jäi kohtaamisesta? Selkeyttikö tapaaminen asioita vai menivätkö langat enemmän solmuun? Näyttelijät improvisoivat ohjaaja Jaana Taskisen johdolla osallistujien kokemuksia vuorovaikutuksesta yhteiskunnan palvelujen viidakossa.

Yleisö voi halutessaan jakaa omia kokemuksiaan tarinateatterin tulkittavaksi. Jokaisen “en tiedä itkeäkö vai nauraako” – kokemuksen saa tilaisuudessa tuoda esille ja sen yksityiskohtia voidaan turvallisesti tarkastella näyttelijöiden avulla – huumoria ja tunteita unohtamatta!

14.30-15.00

Kahvitauko

15.00

Irrallisuudesta yhteyksien tunnistamiseen ja kestävän tulevaisuuden rakentamiseen

Arto O. Salonen, tutkija, professori ja dosentti

Perheiden päivän seminaarissa Arto, moniulotteinen asiantuntija, jonka lähestymistapa on tulevaisuussuuntautunut ja tieteidenvälinen, johdattaa meidät ihmisyyden ja yhteisöllisyyden äärelle otsikolla: ”Irrallisuudesta yhteyksien tunnistamiseen ja kestävän tulevaisuuden rakentamiseen”.

15.50-16.00

Loppusanat

Lue lisää ja ilmoittaudu

Haku