Puhutaan yhdessä erosta

Tiedote | 22.9.2022

Vanhempien ero ja sen tuomat muutokset mietityttävät usein lapsia. Joskus omia ajatuksia ja tunteita voi kuitenkin olla vaikea kertoa vanhemmille. Lapset voivat pelätä, että pahoittavat vanhemman mielen tai kokevat ettei heidän ajatuksillaan ole merkitystä. Vanhemmat saattavat pohtia, että mitähän lapsi erosta ajattelee tai käsitteleekö hän lainkaan tunteitaan, kun hän ei puhu mitään. Joskus voi olla niin, että vanhemman on vaikeaa jutella erosta oman lapsen kanssa. Asiaan voi liittyä paljon huolta lapsen hyvinvoinnista, syyllisyyttä tai muita itselle vaikeita tunteita, jonka takia asiasta on helpompi olla enempiä puhumatta, erityisesti jos lapsi ei itse keskusteluja aloita.

Erosta puhuminen auttaa lapsia ja vanhempia luomaan käsitystä siitä, mitä ero perheessä kenellekin tarkoittaa. Lapsen hyvinvointi ja osallisuus itselleen tärkeissä asioissa vahvistuu, kun hän tulee ajatuksineen ja toiveineen kuulluksi.

PUHUTAAN YHDESSÄ EROSTA! on lasten ja vanhempien yhteinen viikonloppu. Viikonlopun tavoitteena on auttaa lapsia käsittelemään vanhempien eroon liittyviä tunteita ja eron tuomia muutoksia arjessa sekä lisätä lapsen ja vanhemman välistä puhetta erosta. Viikonloppuun voi osallistua lapsi tai lapset (6-12v) yhdessä yhden tai molempien vanhempien kanssa. Seuraava Puhutaan yhdessä erosta-viikonloppu järjestetään etänä 19.-20.11.2022 klo 10-15 sekä loppujuhla tiistaina 22.11. klo 17- 18.30.

Lue lisätietoa ja ilmoittaudu mukaan

Haku