Järjestöistä tukea vanhemmuuteen

Tiedote | 24.5.2024

Kansainvälistä vanhemmuuden päivää vietetään 1.6.2024. Vanhemmuus on arvokas ja ajoittain haastava tehtävä, josta kenenkään ei tarvitse selvitä yksin. Useat järjestöt tarjoavat maksutonta ja monipuolista tukea erilaisiin elämäntilanteisiin ja vanhemmuuden pulmiin ja haasteisiin.

Jaamme tietoa järjestöjen tarjoamasta tuesta vanhemmuuteen sekä ruusuja vanhemmille Vanhemmuuden päivän kunniaksi Helsingissä keskustakirjasto Oodin pop-up tilassa 31.5. klo 11-13. Lämpimästi tervetuloa!

Kannustavan vanhemmuuden verkoston toimijat rohkaisevat perheitä hakemaan tukea vanhemmuuteen matalalla kynnyksellä.

Väestöliiton Perhepulma-palvelu tarjoaa maksutonta keskustelutukea lasta odottaville ja alle 18-vuotiaiden lasten vanhemmille vanhemmuuteen, pari- ja perhesuhteisiin sekä seksuaalisuuteen liittyvissä huolissa.

Vanhempien Akatemia® tarjoaa verkossa tukea vanhemmuuteen 0–16-vuotiaiden lasten vanhemmille. Toimintamuotoina on henkilökohtaisia tapaamisia, teemaryhmiä, toiminnallisia perhekursseihin, parisuhdekursseihin, eroauttamiseen sekä asiantuntijaluentoihin.

Sateenkaariperheillä on Kumppanuusvanhempien ja -vanhemmuutta suunnittelevien tuki- ja neuvontapalvelu, sekä sateenkaarevien perheiden ja perheestä haaveilevien neuvonta ja tuki

Sydänliiton Neuvokas perhe tarjoaa vinkkejä ja ideoita perhearjen hyvinvointiin. Kun syöminen, liikkuminen, lepo, ruutuaika tai lapsen kehosuhde pohdituttaa, on Neuvokas perhe apunanne.

Marttojen Lapsiperhetoiminnalla tuetaan pikkulapsiperheiden arkea järjestämällä eri puolilla Suomea kotitalouskursseja ja -luentoja vanhemmille sekä antamalla henkilökohtaista neuvontaa perheiden kotona. Marttaliiton sivuilta löytyy vinkkejä, tietoja ja ajankohtaisia asioita lapsiperheiden arkeen.

Kaksosten, kolmosten tai nelosten perhe voi tarvita käytännön apua esimerkiksi lastenhoitoon, kodinhoitoon tai avuksi perheenjäsenten sairastumistilanteisiin. Suomen Monikkoperheet ry:n sivuilta löytyy tietoa arjen avun mahdollisuuksista.

Maria Akatemia tarjoaa tukea psyykkisesti oireilevien nuorten vanhemmille ja pienten lasten äideille tunnesäätelyn ja vanhemmuuden kysymyksissä.

Eron jälkeiseen vanhemmuuteen saa syksyllä tukea Kasperissa järjestettävästä ammatillisesti ohjatusta Vanhemman neuvo-vertaistukiryhmästä.

Tukiluuri on tarkoitettu lastensuojelun asiakkaana olevien lasten vanhemmille tai läheisille. Voit soittaa tukiluuriin, jos jokin lastensuojeluun liittyvä asia mietityttää, tarvitset neuvoja tai haluat keskustella.

Lastensuojelun Keskusliiton Lapsen Maailma lehdestä löytyy paljon ilmaisia artikkeleja kasvatuksen tueksi ja vanhemmuuteen liittyen.

Haku