Seksuaaliturvallisuus lastensuojelussa – Webinaari lastensuojelun asiakas vanhemmille ja läheisille.

Tapahtuma | 10.9.2024 17:15 - 19.11.2024 19:45

Vanhemmuus ja seksuaalikasvatus nuoren hyvinvoinnin tukena. Mitä on seksuaalikasvatus ja mitä se on käytännössä? Miten nuoren hyvinvointi liittyy seksuaaliturvallisuuteen? Mitä tarkoittaa grooming, ja miten suojata lasta hyväksikäytöltä? Sijaishuollon kanssa tehtävä kasvatuskumppanuus voi haastaa vanhempaa, joka pohtii kenties omaa rooliansa lapsen elämässä, ja miten toimia vanhempana, kun lapsi ei asu kotona.

Webinaari tarjoaa:

  • Tietoa ja ymmärrystä seksuaaliturvallisuudesta ja vanhemmuudesta
  • Käytännön vinkkejä nuoren tukemiseen
  • Mahdollisuuden keskustella asiantuntijoiden ja muiden vanhempien kanssa

Kohderyhmänä on erityisesti sijoitettujen lasten vanhemmat, mutta myös muut lastensuojelun vanhemmat (ja läheiset). Tapahtumaan toivotaan osallistuvan vanhempia oli lapsi sitten murrosikäinen tai vasta matkalla siihen. Vanhempien kanssa keskustelemassa ovat alansa ammattilaiset, ja jokaisella tapaamisella on eri luennoitsijat, mm. psykologi, psykoterapeutti, seksuaaliterapeutti, ennaltaehkäisevän työn asiantuntijoita jne.

Tapahtuma toteutuu kolmena eri tapaamisena iltaisin verkossa. Osallistua voi yksittäiseen toteutukseen. Kokonaisuus on kuitenkin rakennettu kolmeksi toisiansa täydentäväksi kokonaisuudeksi, jolloin parhaimman hyödyn saa kaikkiin osallistumalla. Osallistujat voivat lähettää ennakkoon kysymyksiä ja tapaamisten lopussa on yhteiskeskustelua ammattilaisten kanssa.

Tarkempi sisältö julkaistaan myöhemmin touko-kesäkuun aikana, ja samalla avautuu ilmoittautuminen.

Tapaamiset klo 17.15-19.45

10.9. 2024
10.10. 2024
19.11. 2024

Haku