Kasvatus- ja perheneuvontapäivät

Tapahtuma | 21.9.2023 - 16:00

Lämpimästi tervetuloa kasvatus- ja perheneuvoloiden työntekijöille suunnattuun koulutuspäivään. Seminaarin teemana on Vahvempaa vanhemmuutta rakentamassa ja se järjestetään Helsingissä 21.9.2023 klo 9-16. Seminaariin on mahdollista osallistua myös etänä. Vanhemmuutta ja vanhemmuuden tukea tarkastellaan monesta eri näkökulmasta, niin tutkimuksen kuin käytännön työn näkökulmasta.

Päivä alkaa virittäytymisellä siihen, mitä on kasvatus- ja perheneuvonta hyvinvointialueilla ja millainen on 2020-luvun perhe ja miten nykyiset palvelut heidän tarpeisiinsa vastaavat. Kuulemme Kasperin asiantuntijoiden puheenvuoron siitä, miten lasten eroryhmätoiminnalla voidaan tukea lapsen lisäksi myös vanhemmuutta. Puheenvuoro sai Ateenan kansainvälisessä yhteistyövanhemmuuden konferenssissa innostuneen vastaanoton.

Jyväskylän yliopiston ja ammattikorkeakoulun yhteisessä puheenvuorossa tuodaan esille suomalaista tutkimustietoa yhteisvanhemmuuden rakentumisesta varhaisvanhemmuudessa ja esitellään vauvaperheiden vanhempien kokemuksia ja vinkkejä arjen keskinäiseen tukemiseen.

Voiko podcastilla tukea perheitä? Perhepuhetta -podcastin synnystä ja sen hyödyntämisestä osana perheneuvolan työtä ovat kertomassa podcastin asiantuntijat Helsingin perheneuvolasta. Päivän päättää puheenvuoro Voimaperheistä, toimintamallin tutkimuksesta ja sen implementaatiosta kasvatus- ja perheneuvoloissa.

Käy katsomassa päivän ohjelma ja ilmoittaudu mukaan.

Haku