Kasvatus- ja perheneuvontapäivillä jaetaan kokemuksia ja keskustellaan ajankohtaisista aiheista

Tiedote | 15.6.2020

Kasvatus- ja perheneuvontapäivät järjestetään lokakuun lopulla. Näinä päivinä mikään ei tietenkään ole varmaa, mutta olemme optimistisia sen suhteen, että tapaamme lokakuussa Helsingissä. Kasvatus- ja perheneuvontapäivät järjestetään joka toinen vuosi ja niiden yhteydessä on myös aina johtajatapaaminen kasvatus- ja perheneuvonnan johtajille.

Johtajatapaamisiin on tullut ihmisiä ympäri Suomen ja näissä tapaamisissa on käynyt hyvin selväksi se, miten moninaisesti kasvatus- ja perheneuvonta on maassamme järjestetty. Toisaalla on edelleen perheneuvoloita ja joissain kunnissa hynttyyt on pistetty yhteen oppilashuollon kanssa. Eräänä vuonna muistan kuulleeni lähes yhtä monta eri tapaa järjestää kasvatus- ja perheneuvonta, kuin huoneessa oli johtajia.

Ehkä juuri tästä syystä THL:ssä on käynnissä kasvatus- ja perheneuvonnan kehittämisprosessi. Tähän prosessiin on pyritty ottamaan mukaan eri alueiden toimijoita, mutta tietenkään kaikki eivät ole mahtuneet mukaan. Tämän vuoden johtajatapaamisessa on tarkoitus keskustella ajankohtaisten aiheiden lisäksi tästä THL:n kehittämisprosessista. Saamme tilannekatsauksen siitä missä mennään ja pääsemme kommentoimaan siihen mennessä tehtyä työtä.

Johtajatapaaminen on mitä mainioin paikka tavata kollegoita ja saada vertaistukea. Johtajat kyselevät usein toisiltaan käytännöistä ja jakavat niin haasteita kuin onnistumisiakin. Tervetuloa mukaan päiville ja jos olet johtaja, erityisesti johtajatapaamiseen!

Pauliina Lehtinen
Toiminnajohtaja
Kasper -Kasvatus- ja perheneuvonta ry

Haku