Vertaistukea vanhemmille ja läheisille

Vertaistuki perustuu ajatukseen, että kukin on oman kokemuksensa ja tunteidensa paras asiantuntija. Samassa elämäntilanteessa olevat ihmiset voivat jakaa keskenään kokemuksiaan ja saada toisiltaan ymmärrystä sekä tukea.

VOIKUKKIA-ryhmät


VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä on tarkoitettu vanhemmille, jotka ovat kokeneet lapsensa huostaanoton tai sijoituksen. Ryhmän tavoitteena on vanhemman ja vanhemmuuden tukeminen ja vahvistuminen sekä sitä kautta myös lasten hyvinvoinnin lisääntyminen. VOIKUKKIA-ryhmässä on mahdollisuus käsitellä huostaanoton tai sijoituksen herättämiä tunteita ja saada vertaistukea. Ryhmää ohjaavat koulutetut VOIKUKKIA-ohjaajat sekä vertaisohjaajat, joilla on oma kokemus lapsen huostaanotosta tai sijoituksesta. Lisää tietoa VOIKUKKIA-ryhmämallista löydät täältä.

Ryhmiä järjestävät eri tahot ympäri Suomea paikallisesti:

KEVÄT 2024 RYHMÄT

Helsinki, 17.1.-20.2.2024, lisätiedot, kyselyt ja ilmoittautuminen Annika Salo, annika.salo@hel.fi puh. 0505301710 ja Sanna Voutilainen, sanna.voutilainen@hel.fi puh. 040-7065697. lataa esite

Pirkanmaan hyvinvointialue, 20.2.2024 alkaen, lisätiedot, kyselyt ja ilmoittautuminen Leevi Hakola, leevi.hakola@pirha.fi, puh. 040 801 6558, lataa esite

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue, 27.2.2024 alkaen, lisätiedot, kyselyt ja ilmoittautuminen Merja Kaikkonen, merja.kaikkonen@vakehyva.fi, puh. 040 183 1799 ja Eija Uusitalo, eija.uusitalo@vakehyva.fi, puh. 050-314 5443, lataa esite       

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella, Voikukkia-koordinaattori Marika Malmberg perheiden jälleenyhdistämistiimi, puh. 044 754 17 71 tai marika.malmberg@hyvaep.fi

Etelä-Karjalan alue, jatkuva ilmoittautuminen, kyselyt Irma Härkönen 0400 154 566

Jyväskylä, ryhmät alkavat keväisin ja syksyisin, tiedustelut Hanna Kytölä p. 050 352 2627 tai vertaistukiryhmat.voikukkia@jkl.fi

VOIKUKKIA-kahvilat

VOIKUKKIA-kahvilat ovat avoimia ryhmiä, joihin voi tulla yhdelle tai useammalle kerralle mukaan.

Päijät-Hämeen hyvinvointialue, 7.2.2024, 18.4.2024, lisätiedot ajoista ja paikoista löydät täältä.

Etelä-Karjalan hyvinvointialue, 4.4.2024 ja 17.9.2024, lisätietoja ja yhteystiedot VOIKUKKIA-kahvilasta ja Etelä-Karjalan VOIKUKKIA-toiminnasta löydät täältä.

Tampere, kysy seuraavien kahviloiden ajankohtaa Kirsi Koponen puh. 040 6397 885 kirsi.koponen@tampere.fi

Vantaa Lisätietoja: Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen sijaishuolto P. 0503025283

Verkkovertaistukitapaamiset


Tarjoamme vertaistukea avoimissa ja tietyille kohderyhmille suunnatuissa verkkotapaamisissa niin vanhemmille kuin läheisillekin. Tapaamiset järjestetään verkossa ZOOM-alustalla videokeskusteluna ja voit osallistua niihin nimimerkillä, mutta kamerat toivotaan pidettävän auki. Tapaamiset ovat luottamuksellisia, joten varmistathan itsellesi rauhallisen tilan osallistua. Koska tapaamisaika on lyhyt, aloitamme tapaamisen heti ilmoitettuna kellonaikana. Tämän vuoksi emme voi ottaa osallistujia mukaan enää aloituksen jälkeen, joten olethan ajoissa paikalla.

Voit osallistua niihin tapaamiskertoihin, jotka itsellesi sopivat. Muistathan peruutta ilmoittautumisesi, jos et pääse paikalle.


Sijoitettujen lasten vanhemmille

Tapaamiset torstaisin klo 17.30-19. Voit osallistua niihin kaikkiin tai vain yhteen tapaamiseen. Ilmoittautumislinkin löydät tästä

1.2.2024

7.3.2024

4.4.2024

2.5.2024


Sijoitettujen autisminkirjolla olevien lasten vanhemmille yhdessä Autismiliiton kanssa

Autismiliiton vertais- ja kokemustoiminta ja Kasper ry:n yhteisten vertaisiltojen ajat:

Vanhemmilta vanhemmille

Elämäntaiteilua lastensuojelun asiakasvanhemmille

Kirsikka, sosionomi, elämäntaidekouluttaja ja sijoitetun lapsen äiti tarjoaa lastensuojelun asiakasvanhemmille tukea ja mahdollisuuden löytää vahvistusta omalle sisäiselle voimalleen.

Elämäntaiteilu kumpuaa uteliaisuudesta ja rohkeudesta tarkastella maailmaa luonnon, leikin, kehollisuuden ja käsillä tekemisen kautta. Elämäntaiteilu ei vaadi mitään ennalta opittuja erityistaitoja.

Maksuton Elämäntaiteilu- ryhmä järjestetään seuraavan kerran syksyllä 2024

Kaikki Elämäntaiteilusta innostuvat vanhemmat haastatellaan ennen ryhmän alkua. Ryhmä on suljettu, eikä siihen voi liittyä ryhmän aloitettua matkansa.

”Usein kädet ratkaisevat mysteerin, jota järki on turhaan yrittänyt ratkaista.” C.G. Jung

Toivo on tärkeämpi kuin tuhat tukitoimea.

Kokemuskohtaamot Vantaalla & Järvenpäässä

Askarruttaako lastensuojelu? Kaipaatko vertaistukea? Tervetuloa Kokemuskohtaamoon!
Kokemuskohtaamot on tarkoitettu lastensuojelun asiakasvanhemmille. Ne ovat avoimia kohtaamispaikkoja, jotka toimivat lastensuojelun avohuollon yhteydessä Järvenpäässä ja Vantaan Tikkurilassa.
Kohtaamossa voit huokaista, saada tietoa ja jakaa ajatuksia lastensuojelusta Kasper ry:n työntekijöiden, kokemusasiantuntijoiden tai muiden vertaisten kanssa.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen Kokemuskohtaamo auki tiistaisin klo 9-15 (Vernissakatu 4, 2. krs, Vantaa)

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen Kokemuskohtaamo auki torstaisin klo 9-15 (Pikku-Kartano, Pajalantie 35, käynti sisäpihalta, Järvenpää)

Tule rohkeasti kahville, sellaisena kuin olet!

Lue toiminnasta lisää täällä.

Vanhempien kokemuksia

Täältä löydät vanhempien kokemuksia kuvina, sanoina ja videoina.

Haku