Koulutukset ja tapahtumat

VOIKUKKIA-ohjaajakoulutus

Koulutus antaa valmiudet ohjata VOIKUKKIA-vertaistukiryhmiä ja on tarkoitettu niin ammattilaisille kuin vertaisohjaajillekin. Koulutus kestää 2+2 päivää ja sisältää ennakko- ja välitehtäviä.

Koulutuksessa saat perustiedot ja -taidot VOIKUKKIA-vertaistukiryhmien ohjaamisesta ja keskeisistä ryhmässä käsiteltävistä teemoista. Aiempaa kokemusta ryhmien ohjaamisesta et tarvitse.

Edellytämme ammattilaisilta sosiaali- tai terveysalan koulutusta ja vanhemmilta VOIKUKKIA-ryhmän läpikäymistä. Osallistujat saavat VOIKUKKIA-ohjaajan oppaan sekä ”Kun joka makaroniin pitää mahtua pöytätavat”-kirjan ennen koulutusta. Koulutuksen käyneille ohjaajille järjestetään vuosittain lisäkoulutusta ja mahdollisuuksia vaihtaa kokemuksia muiden ohjaajien kanssa. Järjestämme koulutusta sekä verkossa että vaihtuvilla paikkakunnilla.

Seuraavat koulutukset:

Helsingissä 12-13.3.2024 ja 9-10.4.2024

Koulutus sisältää 4 koulutuspäivää sekä välitehtävän ja on yhteinen ammattilaisille ja lastensuojelun asiakasvanhemmille.

Hinta: 390 €, Kasper ry:n jäsenille alennus 25% (292,50€). Asiakasvanhemmille koulutus on maksuton.

Koulutus järjestetään Kasperin toimistolla: Oltermannintie 8, 00640 Helsinki

Koulutuspäivät: 12-13.3.2024 ja 9-10.4.2024 klo 9–16.00

Koulutus sisältää pienryhmätyöskentelyä ja toiminnallisia menetelmiä. Toivomme osallistujilta aktiivista omien kokemusten ja osaamisen jakamista: yhdessä olemme enemmän!

Koulutus voidaan järjestää myös tilaiskoulutuksena, kysy lisää voikukkia@suomenkasper.fi

Syksyisellä tiellä kävelevät lapsi ja aikuinen, joilta näkyy vain jalat, päällä teksti "Vanhemman näkökulman kirkastus& millainen kriisi heillä(kin) on. Aina oma ajatus ollut vain lapsessa." Ohjaajakoulutuspalaute

SOIHTU-valmennus

SOIHTU-valmennus on tarkoitettu vanhemmille, joilla on omakohtainen käsitelty kokemus lastensuojelusta vanhempana ja halu toimia lastensuojelussa tukena ja toivon tuojana sitä tarvitseville toisille vanhemmille. Kokemusvanhemmat saavat valmennusta sekä tukihenkilöinä, että kokemusasiantuntijoina toimimiseen.

Valmennus sisältää 3 valmennuspäivää sekä intensiiviviikonlopun. Lisäksi valmennukseen sisältyy ohjattua harjoittelua sekä henkilökohtaista ohjausta ja pienryhmä työskentelyä valmennusprosessin aikana.. Valmennuksen kesto on 60 tuntia. Hakijat haastatellaan hakuajan päätyttyä.

Lisätietoja koulutuksesta voit lukea täällä.

Vuoden 2024 SOIHTU-valmennuksen haku on nyt auki!

Tilausluennot

Onko teillä vanhempien tukemistyön kehittäminen ajankohtaista? Kaipaatteko lisätietoa tai ajatusten suuntaamista tähän teemaan?VOIKUKKIA-toiminnalta voi tilata luentoja ja koulutuspäiviä. Kouluttajina ja luennoitsijoina toimivat VOIKUKKIA-toiminnan asiantuntijat sekä toiminnassa mukana olevat kokemusasiantuntijavanhemmat. Teemoja voidaan räätälöidä tarpeen mukaan. Tarjouspyynnöt ja lisätiedustelut voikukkia@suomenkasper.fi.

Haku