Koulutukset ja tapahtumat

VOIKUKKIA-ohjaajakoulutus

Koulutus antaa valmiudet ohjata VOIKUKKIA-vertaistukiryhmiä ja on tarkoitettu niin ammattilaisille kuin vertaisohjaajillekin. Koulutus kestää 2+2 päivää ja sisältää ennakko- ja välitehtäviä. Koulutuksessa saat perustiedot ja -taidot VOIKUKKIA-vertaistukiryhmien ohjaamisesta ja keskeisistä ryhmässä käsiteltävistä teemoista. Aiempaa kokemusta ryhmien ohjaamisesta et tarvitse. Edellytämme ammattilaisilta sosiaali- tai terveysalan koulutusta ja vanhemmilta VOIKUKKIA-ryhmän läpikäymistä. Osallistujat saavat VOIKUKKIA-ohjaajan oppaan sekä ”Kun joka makaroniin pitää mahtua pöytätavat”-kirjan ennen koulutusta. Koulutuksen käyneille ohjaajille järjestetään vuosittain lisäkoulutusta ja mahdollisuuksia vaihtaa kokemuksia muiden ohjaajien kanssa. Järjestämme koulutusta sekä verkossa että vaihtuvilla paikkakunnilla.

Koulutuksen hinta: 360 € / 390 € (edullisempi hinta koskee Kasper ry:n jäseniä)

Seuraavat koulutukset:

HELSINGISSÄ 14.-15.2. ja 14.-15.3.2023 Lisätiedot ja ilmoittautuminen tästä .

Koulutus voidaan järjestää myös tilaiskoulutuksena, kysy lisää voikukkia@suomenkasper.fi

Syksyisellä tiellä kävelevät lapsi ja aikuinen, joilta näkyy vain jalat, päällä teksti "Vanhemman näkökulman kirkastus& millainen kriisi heillä(kin) on. Aina oma ajatus ollut vain lapsessa." Ohjaajakoulutuspalaute

Tutkittua tietoa lastensuojelusta -Gradukahvit to 13.10 ja ke 9.11 klo 14-15.15, Teamsillä.

Tutkielmien aineistot on kerätty Tienviittoja lastensuojeluun -lastensuojelun asiakasvanhemmille tehdystä kyselystämme.

Gradukahveilla kuulet graduntekijän ja asiantuntijamme ajatustenvaihtoa tutkimuksen kytkeytymisestä sosiaalityön arkeen ja eettiseen pohdintaan. Ensimmäisenä teemana lastensuojelun kehittämiskohteista on esittelyssä inhimillinen ammatillisuus ja toisena lastensuojeluun liittyvä häpeä.

Lisätietoa ja sisäänpääsylinkit: https://suomenkasper.fi/gradukahvit-tutkittua-tietoa-lastensuojelusta/

Soihtu-valmennus

SOIHTU-valmennus on tarkoitettu vanhemmille, joilla on omakohtainen käsitelty kokemus lastensuojelusta vanhempana ja halu toimia lastensuojelussa tukena ja toivon tuojana sitä tarvitseville toisille vanhemmille. Kokemusvanhemmat saavat valmennusta sekä tukihenkilöinä, että kokemusasiantuntijoina toimimiseen.

Valmennus sisältää 3 valmennuspäivää sekä intensiiviviikonlopun. Lisäksi valmennukseen sisältyy ohjattua harjoittelua sekä henkilökohtaista ohjausta ja pienryhmä työskentelyä valmennusprosessin aikana.. Valmennuksen kesto on 60 tuntia. Hakijat haastatellaan hakuajan päätyttyä.

Vuoden 2022 Soihtu-valmennus on käynnissä. Seuraava pyritään järjestämään vuonna 2023. Tarkemmat tiedot tulevista valmennuksista sekä haku tulevat tälle sivulle.

OSALLISUUSKOUTSI-valmennuspäivä

Lastensuojelun ammattilaisille, jotka toimivat SOIHTU-valmennukseen osallistuvien vanhempien taustaorganisaatioissa, järjestämme osana valmennusta ”OSALLISUUSKOUTSI-valmennuspäivän”. Osallisuuskoutsit ovat valmennettavien vanhempien yhteyshenkilöitä organisaatiossa ja toimivat vanhempien tukena. Osallisuuskoutsien valmennuksen tavoitteena on antaa tarvittavat tiedot kokemusasiantuntijuudesta, tukihenkilötyöstä sekä vinkkejä soihtuvanhemman tukemiseen. Lastensuojelun organisaatiot voivat ilmoittautua mukaan, vaikka heillä ei vielä olisi tiedossa kokemusvanhempaa valmennukseen lähetettäväksi. Yritämme löytää sellaisen jokaiselle! Organisaatiot voivat ilmoittautua mukaan suoraan yhteyshenkilöille.

Lisätiedot Soihtu- ja Osallisuuskoutsi-valmennuksesta Päivikki Mysirlakis p. 050 4396639 paivikki.mysirlakis@suomenkasper.fi

Tilausluennot

Onko teillä vanhempien tukemistyön kehittäminen ajankohtaista? Kaipaatteko lisätietoa tai ajatusten suuntaamista tähän teemaan?VOIKUKKIA-toiminnalta voi tilata luentoja ja koulutuspäiviä. Kouluttajina ja luennoitsijoina toimivat VOIKUKKIA-toiminnan asiantuntijat sekä toiminnassa mukana olevat kokemusasiantuntijavanhemmat. Teemoja voidaan räätälöidä tarpeen mukaan. Tarjouspyynnöt ja lisätiedustelut voikukkia@suomenkasper.fi.

Haku