Koulutukset ja tapahtumat

VOIKUKKIA-ohjaajakoulutus

Koulutus antaa valmiudet ohjata VOIKUKKIA-vertaistukiryhmiä ja on tarkoitettu niin ammattilaisille kuin vertaisohjaajillekin. Koulutus kestää 2+2 päivää ja sisältää ennakko- ja välitehtäviä. Koulutuksessa saat perustiedot ja -taidot VOIKUKKIA-vertaistukiryhmien ohjaamisesta ja keskeisistä ryhmässä käsiteltävistä teemoista. Aiempaa kokemusta ryhmien ohjaamisesta et tarvitse. Edellytämme ammattilaisilta sosiaali- tai terveysalan koulutusta ja vanhemmilta VOIKUKKIA-ryhmän läpikäymistä. Osallistujat saavat VOIKUKKIA-ohjaajan oppaan sekä ”Kun joka makaroniin pitää mahtua pöytätavat”-kirjan ennen koulutusta. Koulutuksen käyneille ohjaajille järjestetään vuosittain lisäkoulutusta ja mahdollisuuksia vaihtaa kokemuksia muiden ohjaajien kanssa. Järjestämme koulutusta sekä verkossa että vaihtuvilla paikkakunnilla.

Koulutuksen hinta: 360 € / 390 € (edullisempi hinta koskee Kasper ry:n jäseniä)

Seuraavat koulutukset:

HELSINGISSÄ 14.-15.2. ja 14.-15.3.2023 Lisätiedot ja ilmoittautuminen tästä .

Koulutus voidaan järjestää myös tilaiskoulutuksena, kysy lisää voikukkia@suomenkasper.fi

Syksyisellä tiellä kävelevät lapsi ja aikuinen, joilta näkyy vain jalat, päällä teksti "Vanhemman näkökulman kirkastus& millainen kriisi heillä(kin) on. Aina oma ajatus ollut vain lapsessa." Ohjaajakoulutuspalaute

SOIHTU-valmennus

SOIHTU-valmennus on tarkoitettu vanhemmille, joilla on omakohtainen käsitelty kokemus lastensuojelusta vanhempana ja halu toimia lastensuojelussa tukena ja toivon tuojana sitä tarvitseville toisille vanhemmille. Kokemusvanhemmat saavat valmennusta sekä tukihenkilöinä, että kokemusasiantuntijoina toimimiseen.

Valmennus sisältää 3 valmennuspäivää sekä intensiiviviikonlopun. Lisäksi valmennukseen sisältyy ohjattua harjoittelua sekä henkilökohtaista ohjausta ja pienryhmä työskentelyä valmennusprosessin aikana.. Valmennuksen kesto on 60 tuntia. Hakijat haastatellaan hakuajan päätyttyä.

Lisätietoja vuoden 2023 koulutuksesta voit lukea täällä. Haku tämän vuoden koulutukseen on päättynyt.

Infotilaisuus hyvinvointialueelle: Voisiko meilläkin olla oma kokemusasiantuntija?

To 9.3. klo 13:30-15 Teams-alustalla

Onko teidän organisaatiollanne jo oma kokemusasiantuntija käytössä? Lastensuojelun asiakasvanhemmat voivat toimia kokemusasiantuntijoina palveluiden kehittämistehtävissä ja tukihenkilöinä muille vanhemmille. Hyödyntämällä kokemusasiantuntijoita lastensuojelun kehittämisessä ja asiakastyössä varmistat palveluiden vaikuttavuuden ja sujuvan yhteistyön asiakkaiden kanssa.

Kasper ylläpitää kokemusasiantuntijapankkia, jonka kautta voit tiedustella lähialueellasi toimivia kokemusasiantuntijoita ja tukihenkilöitä. SOIHTU-valmennuksessa valmennamme vanhempia vuosittain kokemusasiantuntijoiksi ja tukihenkilöiksi. Lastensuojelun organisaatiot voivat lähettää maksuttomaan valmennukseen oman tutun vanhemman, tai kysyä muita valmentamiamme vanhempia kokemusasiantuntijaksi.

Ilmottaudu mukaan infotilaisuuteen täällä.

Kokemukset teoiksi -Vanhempien ääni lastensuojeluun – hankkeen päätösseminaari

Vanhempien ääni lastensuojeluun-osallisuushanke (v. 2020-2022) päättyy maaliskuun lopussa 2023. On aika kertoa hankkeen kehittämistyöstä ja tuotoksista.

Tervetuloa ”Kokemukset teoiksi” päätösseminaariimme keskiviikkona 8.2.2023 8.45-15.45.

Seminaarissa kuulet, miten vanhempien osallisuus kehittämistyön myötä vahvistui ja muuttui teoiksi. Hankkeessa seitsemän hankekumppania loivat uuden vanhempien osallisuutta vahvistavan työtavan tai -välineen. Lopputuloksena syntyi mm. vanhempia enemmän huomioiva työote nuorten kanssa työskentelyyn, kohtaamistyötä vahvistava esite huumeseulojen ottamiseen ja entisen vangin kirje lastensuojelun sosiaalityöntekijälle. Seminaarissa kuulet, mikä työssä muuttui ja mitä siitä seurasi.

Hankkeeseen on osallistunut myös iso joukko kokemusasiantuntijavanhempia, jotka kertovat seminaarissa omia havaintojaan. Seminaarissa kuullaan myös hankkeen kahden ohjausryhmän jäsenen puheenvuorot, jossa pohditaan lastensuojelun kehittämisen tarpeita kansallisten kehittämishankkeiden, hyvinvointialueiden sekä yliopistokoulutuksen näkökulmista. Ja toki myös hanketyöntekijöiden kiteytykset hankkeesta.

Seminaari järjestetään Helsingissä osoitteessa Oltermannikeskus, Oltermannintie 8. Seminaari striimataan, joten voit osallistua myös etäyhteyksin.

Tule poimimaan omaan työhösi parhaat ideat vanhempien osallisuuden vahvistamiseen!

Lisätietoa ja ilmoittautuminen: https://suomenkasper.fi/kokemukset-teoiksi-vanhempien-aani-lastensuojeluun-hankkeen-paatosseminaari/

Tutkittua tietoa lastensuojelusta -Gradukahvit

Tutkielmien aineistot on kerätty Tienviittoja lastensuojeluun -lastensuojelun asiakasvanhemmille tehdystä kyselystämme.

Gradukahveilla kuulet graduntekijän ja asiantuntijamme ajatustenvaihtoa tutkimuksen kytkeytymisestä sosiaalityön arkeen ja eettiseen pohdintaan. Ensimmäisenä teemana lastensuojelun kehittämiskohteista on esittelyssä inhimillinen ammatillisuus ja toisena lastensuojeluun liittyvä häpeä. Kolmas kahvittelu mahdollisesti alkuvuodesta 2023.

Lisätietoa; https://suomenkasper.fi/gradukahvit-tutkittua-tietoa-lastensuojelusta/

Tilausluennot

Onko teillä vanhempien tukemistyön kehittäminen ajankohtaista? Kaipaatteko lisätietoa tai ajatusten suuntaamista tähän teemaan?VOIKUKKIA-toiminnalta voi tilata luentoja ja koulutuspäiviä. Kouluttajina ja luennoitsijoina toimivat VOIKUKKIA-toiminnan asiantuntijat sekä toiminnassa mukana olevat kokemusasiantuntijavanhemmat. Teemoja voidaan räätälöidä tarpeen mukaan. Tarjouspyynnöt ja lisätiedustelut voikukkia@suomenkasper.fi.

Haku