Sisu alkaa sieltä, missä sinnikkyys loppuu

Blogi | 28.12.2015

sisukirja
Perheessäni on aina puhuttu, että olemme sisukkaita, emmekä anna periksi. Tämä on ohjannut minua elämässäni eteenpäin. Sisu-kirja herätti heti mielenkiintoni – mitä tuo nykyajan sisu on? Sisu on luonteen vahvuutta, luottamusta elämään ja kykyä toimia mahdottomiltakin tuntuvien haasteiden edessä. Pekka Hyysalon sanoin sisu on sitä, että ”ottaa kolme askelta, räjähtää rähmälleen, nousee ylös ja taas uudestaan.” Kati Lepistön mukaan sisua on se, että ”ryhtyy vain tekemään eikä mieti, paljonko on vielä jäljellä.”

Kirja koostuu eri henkilöiden Sisu-tarinoista. Tarinoiden avulla pääsee eri maailmoihin tarkastelemaan, miten sisu voi muuttaa ihmisen elämää ja maailmankuvaa pysyvästi. Hyppäämme lähipiiristä voimaa saavan Sirkka Hagmanin, lasketteluonnettomuudesta selvinneen Pekka Hyysalon, toimitusjohtaja Kimmo Kedonpään, peltiseppä Esko Kiven, sairaanhoitaja Suvi Kuivilan, startup-dynamo Miki Kuusen, sirkustaiteilija Silja Kyytisen, lähes täysin halvaantuneen huippumalli Kati Lepistön, positiivisen asenteen omaavan Obinna Obiezen, musiikilla huumekierteestä selvinneen Linda-Maria Roineen (Mercedes Bentso), vihan rakkaudeksi kääntäneen Evon Söderlundin, maailmanrauhaa rakentavan Tuija Talvitien, pääkasvattaja Ville Turkan ja maailmanmatkaaja Rauli Virtasen mukaan.

Tarinoissa tulee hienosti esille henkilöiden periksiantamattomuus, rohkeus ja halu onnistua. Itselleni tärkeintä kirjassa oli se, että onnistuakseni minun täytyy uskaltaa myös epäonnistua ja että pitäisin unelmistani kiinni, vaikka matkalle tulisi välillä umpikujia. Sisu on tietynlaista itsensä haastamista, lannistumattomuutta ja sitä, että muistaa myönteisen asenteen. Tuija Talvitien sanoin ”elämä on mieletön lahja. Jokainen päättää pitkälti, mitä sillä lahjalla tekee.”

Sisu. Tarinoita itsensä ylittämisestä ja hyvän tekemisestä. Strömsholm, S., Lahti, E., Järvilehto, L. & Koutaniemi, M. 2015. PS-Kustannus.

Teksti: Rosa Aufferman


Seuraava kirjoitus: »

Haku